| 2023. március. 29. | 1 perc olvasás

Jubileumi emlékkönnyvel köszöntötték dr. Dominkovits Pétert

Jubileumi emlékkönnyvel köszöntötte dr. Dominkovits Pétert 60. születésnapja alkalmából a Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Vármegye Soproni Levéltára. Az 58 tanulmányból és 2 köszöntőből álló kiadvány a Soproni Levéltár igazgatójának gazdag életpályája előtt tiszteleg.

A Városháza dísztermében köszöntötték 60. születésnapja alkalmából dr. Dominkovits Pétert. A Soproni Levéltár igazgatója az elmúlt évtizedekben fáradhatatlanul őrzi, ápolja, gondozza és írja a város történelmi emlékezetét. A jubileumi kötetet dr. Csurgai Horváth József, a Székesfehérvári Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója mutatta be a résztvevőknek.

"Számomra meglepetés volt a mai nap, nagyon megtisztelő, hogy Sopron város vezetése ily formában teszi lehetővé ezt a könyvbemutatót. Egykori pályatársak és a szakma nagy alakjai is részt vettek, aminek külön örülök. Családom segítsége nélkül nem állt volna össze a kötet, így nekik kiemelt hálával tartozom"

- mondta el dr. Dominkovics Péter.

Sopron Önkormányzata nevében dr. Farkas Ciprián mondott köszöntőt. A polgármester kiemelte: a levéltárban megőrzött értékek kiemelkedően fontos kultúrtörténeti kincseink.

"Dominkovics Péter nagyon fontos szerepet tölt be a város életében, hiszen a Soproni Városi Levéltár igazgatója. 300 éve szentesítették azt a törvényt, ami arról rendelkezett, hogy a közokiratokat levéltárban kell elhelyezni. A társadalmi emlékezetet őrzik a levéltárakban. Ezt a felelősségteljes munkát végzi Dominkovics Péter, köszönjük munkáját, szakmai elhivatottságát"

- mondta el Sopron polgármestere.

A Magyar Nemzeti Levéltár Soproni Levéltára egyike Magyarország legrégebbi és leggazdagabb közlevéltárainak. Az ide látógató a papírlapra írt nagybetűs történelemmel találkozhat, így Mátyás király, Luther Márton vagy éppen gróf Széchenyi István kézjegyével. Így az a felelősségteljes feladat, amit dr. Dominkovits Péter a soproni levéltár élén betölt, minden városlakó számára kiemelkedő jelentőségű.

Legnépszerűbb cikkek