| 2022. szeptember. 1. | 1 perc olvasás

Jubileumi évnyitó a Széchenyi István Gimnáziumban

100 éve viseli Széchenyi István nevét a soproni Széchenyi István Gimnázium. A jubileum alkalmából egy molinót is elhelyeztek a Templom utcában, valamint különböző, a jeles évfordulóhoz köthető programokkal is készülnek a tanév során.

fotó: Máthé Alexandra

Különleges tanév indult csütörtökön a Soproni Széchenyi Gimnáziumban. 1922-ben, száz évvel ezelőtt Vass József vallás- és közoktatási miniszter rendelete értelmében az iskola felvehette Gróf Széchenyi István nevét. Az emlékév okán rengeteg programmal készül az intézmény.

A 10 ezer lépés kéne csak programunk kapcsán a diákok elmennek a Soproni hegységbe, szintén egy zöld program az Adj, és kapni fogsz kezdeményezés, amiben az erdőtisztítás, és ajándékkészítés lesz terítéken. A tanév folyamán boldog emlékek gyűjtése is lesz, ami azt jelenti, hogy a Széchenyi iskola számára fontos emlékeket gyűjtik össze. De továbbra is tervezünk kirándulásokat, és kiállításokat is”

- tette hozzá az intézményvezető.

fotó: Máthé Alexandra

Az évnyitón részt vett dr. Farkas Ciprián is. Sopron polgármestere hangsúlyozta, Sopron büszkén ápolja a legnagyobb magyar emlékét, akinek szellemisége és munkássága példa a jelenkor számára is.

A modern polgári Magyarország egyik megteremtője volt Széchenyi, ezért úgy gondolom a névválasztás az sorsválasztás is egyben. Kiváló tanulók kerülnek ki ebből az intézményből. Fontos még kiemelni, hogy ennek az iskolának nemcsak dicső múltja, hanem reményteljes jövője is van, a feltételek adottak, és a város is az intézmény mellett áll” 

– hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián.

fotó: Máthé Alexandra


A polgármester hozzátette, hogy az emlékév alkalmából az önkormányzat három millió forint anyagi támogatást is nyújt az iskola részére.

Legnépszerűbb cikkek