| 2023. szeptember. 30. | 1 perc olvasás

Jubileumi Három a Károly futóverseny

Szeptember 30-án, szombaton délelőtt rendezték meg a jubileumi, X. Három a Károly futóversenyt a Károly-kilátónál. A verseny célja, hogy a terepfutást népszerűsítsék és versenylehetőséget biztosítsanak a kezdőknek is.

Az idei futáson több mint 100-an vettek részt, ami egy mérföldkőnek számít a verseny életében. 10 km-es és 21 km-es távokban lehetett nevezni, de a kutyával indulóknak 6 km-es távval, a gyerekeknek pedig 2,7 km-es távval készültek.

fotó: Hidegh András

A rendezvényen részt vett Magas Ádám képviselő és Abdai Zsolt, a Soproni Önkormányzat Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottságának elnöke, aki a SopronMédia kérése elmondta:

Most szervezik a tizedik Három a Károly futóversenyt, ami része a Alpokalja Terepkirály futósorozatnak. Az őszi hétvégék a futásról szólnak, hiszen legutóbb a Cross Futást rendezték meg, most a Három a Károly futóversenyt, és nemsokára Sopron városi félmaraton csatlakozik be ebbe a sorozatba.

Minden évben próbáltunk bővíteni a versenyen, így már harmadik éve kutyás futásra is van lehetőség, illetve gyerekek is külön számokban indulhatnak. A futás onnan kapta a nevét, hogy a Károly-kilátóhoz 3 különböző turistaútvonalon lehet feljutni  - mondta Lederer György, a Három a Károly futóverseny főszervezője.

fotó: Hidegh András

A versenyt követően az eredményhirdetésre került sor.  A Három a Károly futóverseny egyben az Alpokalja Terepkirály futósorozatnak az utolsó rendezvénye volt, így a 4 verseny összesített eredményeit is kihirdették. A kategóriák első három helyezettje érmet, oklevelet és egyéb tárgynyereményeket vehetett át.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek