| 2023. március. 6. | 1 perc olvasás

Jubileumi színezőket adott ki a Soproni Szociális Intézmény

Aranykorát éli a színezés, ezt bátran kijelenthetjük, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbbek a felnőttek körében is a (nekik szánt) színezők. A kutatások szerint a színezésnek rengeteg pozitív hatása van az emberi elmére és mentális egészségre. A színezés legfőbb előnye, hogy a figyelmet a problémákról és a rossz szokásokról egy nyugodt, biztonságos és produktív irányba tereli el. Emellett pedig fejleszti a kézügyességet és még remek szórakozás is. Ezért most úgy döntött a Soproni Szociális Intézmény, hogy az egész lakosságot bevonják a színezésbe, hiszen több színezőt is készítettek a jubileumi évre.

150 éve nyitotta meg a kapuit Szegényápoldaként a Balfi út 80. szám alatt található épület, melynek a legfelső emelete egy csodálatos kápolnát rejt. Mennyezetén a mai napig Storno Ferenc alkotásai láthatók. Ezeknek a freskóknak a mintáit hívták életre a jubileumi évre tervezett logóban is, illetve a motívumokból készítettek színezőket is. A lakók által készített színezőket a megnyitóünnepségen már bemutatták, most pedig a lakosságot szeretnék megkérni arra, hogy ők is ragadjanak színes ceruzát és kápráztassák el őket a munkáikkal.

Az alkotásokat egészen július 31-ig várják postai úton vagy személyesen a Kossuth Lajos utca 10. szám alatt található igazgatóságra.

A készítő nevét és az életkorát mindenképp jelöljétek meg a beadott munkákon! A beérkezett alkotásokat terveik szerint kiállítják a Balfi úti Idősek Otthonában, hogy az ellátottak is lássák, hogy a közösségnek valóban alkotó ereje van.

A színezők png formátumban INNEN tölthetők le.

Legnépszerűbb cikkek