| 2019. június. 22. | 1 perc olvasás

Jubileumot ünnepeltek a testvérszervezetek

25 éve működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja a Freyung-Grafenaui testvérszervezetével. A közös munka során rengeteg tapasztalatot cserélt a kettő szervezet és számos közös jótékonysági, segítői akcióban is részt vettek.

- Az alapító okiratunkban azt vállaltuk 25 évvel ezelőtt, hogy egymást kölcsönösen segíteni fogjuk és erősítjük a Máltai Szeretetszolgálat közösségét – emelte ki Losoncziné Tamás Teodóra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportjának vezetője. - Örömmel kijelenthetem, hogy ennek a fogadalomnak eleget tettünk – fűzte hozzá.

A vezető elmondta: a testvérszervezet által minden évben érkeznek élelmiszerek, ruhaadományok és gyógyászati segédeszközök is városunkba – külön kiemelendő a karácsonyi akció, amikor rengeteg ajándékot hoznak Freyung-Grafenauból, hogy így tegyék szebbé a soproni gyermekek ünnepét.  


fotó: Griechisch Tamás

A jubileumi ünnepségen beszédet mondott Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere is, aki kiemelte: a város önkormányzata örömmel támogatja a szeretetszolgálat tevékenységét. - „A hit védelme és a szegények szolgálata”. Ez a Máltai Rend alapgondolata, amely több, mint 900 esztendővel ezelőtt született meg, de nyugodtan mondhatjuk, hogy ez ma is legalább annyira aktuális, mint akkoriban – világított rá a polgármester. - A hit védelme kevésszer volt annyira aktuális Európában, mint napjainkban. Épp úgy a szegények szolgálata is mindannyiunk feladata. Ezért a város és a szeretetszolgálat helyi csoportja között szoros a kapcsolat. A támogatás mellett összedolgozunk, hogy megkeressük azt a réteget, amelyik a legjobban rászorul a segítségre és közösen megkeressük azt az utat, amellyel a leghatékonyabban emelhetjük fel őket – fejtette ki.

Hogy még emlékezetesebbé tegyék az évfordulót, a rendezvényen egy emlékplakettet is átadtak. A testvérszervezetek egyetértettek abban: a következő 25 évben is közösen dolgoznak majd a jó ügy érdekében.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek