Július 1-jével fizetik ki az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos plusz juttatását

Július 1-jével fizetik ki az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos plusz juttatását – mondta el Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések során.

A miniszterelnök hozzáfűzte: akik pedig elveszítik a munkahelyüket, forduljanak a kormányhoz, mindenkinek adnak munkát.

Az egészségügyi dolgozókat érintő további hír, hogy 1000 táblagépet kapnak a szakdolgozók

Ezer táblagéppel ismeri el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) azon egészségügyi szakdolgozók pótolhatatlan munkáját, akik a koronavírus-járvány alatt az élvonalban végzik munkájukat – közölte a kamara az MTI-vel hétfőn.

Tudatták: márciusban jótékonysági céllal hirdetményt írtak ki, amelyre sok adomány és felajánlás érkezett. Az adományra 3500 egészségügyi szakdolgozó pályázott, akik közül a kamara országos elnöksége objektív értékelési szempontok alapján – a területi szervezetek létszámarányait is figyelembe véve – választotta ki a győzteseket – írták.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, a Magyar Telekom, a Samsung Magyarország és a MESZK együttműködésében megvalósuló támogatás keretében ezer győztes több mint százmillió forint értékben kapott táblagépet, valamint egy meghatározott, aktuálisan ingyenesen elérhető adatmennyiséget tartalmazó SIM csomagot. Az adomány célja, hogy a szakdolgozók gyermekei minél több eséllyel vehessenek részt a távoktatásban – tették hozzá.

smertették: a győztes pályázók többsége (588 ember) az ápolás különböző területén – például felnőtt, gyermek, intenzív – és az otthoni szakellátásban dolgozik. 144 nyertes a mentésügyben és sürgősségi ellátásban tevékenykedik. 268-an pedig a kamara további tizenegy szakmai tagozatából pályáztak sikeresen.A tableteket a kamarai területi, helyi szervezeteiben péntekig lehet átvenni.


Borítókép: illusztráció; Forrás: Hirado.hu

Legnépszerűbb cikkek