| 2019. június. 28. | 3 perc olvasás

Július elsején indul a Sopron Card városkártya!

Az önkormányzat a város állandó lakhellyel rendelkező lakosai számára kedvezményes szolgáltatások biztosítása céljából létrehozta a Sopron Card elnevezésű rendszerét, amely július 1-jétől lesz elérhető. A cél a kedvezményes szolgáltatások biztosításán túl a helyi közösség erősítése.

A Sopron Card egy olyan „okoskártya”, amely virtuális (okos-eszközön tárolt QR kód) és fizikai (plasztik kártya) formában is elérhető, egyszerre nyújt kedvezményeket a kártyatulajdonosok számára és generál forgalmat a helyi vállalkozásoknál.

A kártya kizárólag állandó soproni lakóhellyel rendelkező lakosok számára elérhető, s számos, folyamatosan bővülő kedvezményt kínál elsősorban Sopron város közigazgatási területén belül és részben azon kívül is. A kártya éves díja 2.990 Ft. Azok a soproniak, akik 2019. december 31-ig kiváltják a Sopron Card-ot, 990 Ft-os bevezető áron juthatnak hozzá. A kártya a vásárlástól számított 1 évig érvényes.

A kártya július 1-jétől megvásárolható személyesen a soproni Tourinform irodában (Szent György u. 2.), illetve elektronikusan a www.soproncard.hu oldalon.

A város közgyűlése arról is döntött, hogy mely önkormányzati, vagy részben önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok és intézmények nyújtanak kedvezményeket a Sopron Card kártya használói számára. A teljes lista cikkünk alján olvasható.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft.-t bízta meg azzal a feladattal, hogy minél szélesebb körben tegye elérhetővé a kedvezmények rendszerét.

Arra bíztatják a soproni állandó lakhellyel rendelkezőket és a helyi vállalkozásokat, hogy minél nagyobb számban csatlakozzanak a Sopron Card rendszerhez, amely így szolgáltatásait tekintve folyamatosan bővülni tud.

A Sopron Card célja a kedvezményes szolgáltatások biztosításán túl a helyi közösségek erősítése is – mondta el Dr. Fodor Tamás polgármester a kártyáról tartott sajtótájékoztatón, pénteken. - Aki állandó lakcímmel rendelkezik így egy kis előnyhöz jut a város szolgáltatásainál, legyen szó parkolásról vagy akár kulturális és sportrendezvényekről. A tourinform iroda pedig visszajelzést kap a kártyahasználat által, hogy melyek a népszerű szolgáltatások-tette hozzá.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara kiemelten támogatja a Sopron Card-ot – hangsúlyozta Horváth Vilmos, a köztestület elnöke. 

Az eseményen tájékoztatást adott az új kártyáról Udvardi Krisztina, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezető helyettese, valamint jelen volt Filep Márk önkormányzati képviselő is.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás
Udvardi Krisztina, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezető helyettese
Udvardi Krisztina, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezető helyettese
fotó: Griechisch Tamás

Pro Kultúra Nonprofit Kft.

- 50 % kedvezmény a Fertőrákosi Témapark kiállítási belépőjegyek árából

- 15 % kedvezmény a Soproni Szimfonikus Zenekar helyben tartott koncertjeinek jegy áraiból

Soproni Múzeum

- Ingyenesen látogatható Tűztorony

- 50 % kedvezmény a Macskakő Gyermekmúzeum belépéséhez

- 50 % kedvezmény a Storno-gyűjtemény belépéséhez

- 50 % kedvezmény a Határtalan történet – Állandó helytörténeti kiállítás belépéséhez

Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft.

- 20 % kedvezmény regionális termékekre, ajándéktárgyakra a Szent György utcai Tourinform irodában

Széchenyi István Városi Könyvtár

- 20% kedvezmény a beiratkozás (olvasójegy) éves díjából

Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt.

- 15% kedvezmény a Lőver Fürdő felnőtt, diák, nyugdíjas és gyermek belépőjegyeiből

- 15% kedvezmény a Lőver Fürdő kedvezményes bérletének árából

Sopron Holding Zrt.

- 10%-os kedvezmény a felszíni parkolás 30 napos bérlet árából

- 10%-os kedvezmény a felszíni éves bérlet árából

- 10%-os kedvezmény az éves lakossági bérlet árából

F.K.L. Sportszolgáltató Kft.

- 20%-os kedvezmény az éves bérletek árából

RAABERSPORT Sporttevékenységet Végző és Szolgáltató Kft.

- 15%-os kedvezmény az éves bérletek árából

- 25%-os kedvezmény a VIP bérletek árából

Sopron MJV Polgármesteri Hivatala

Hivatali munkaidőben és hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés esetén 10% kedvezmény:a házasságkötő terem díjából a díszterem díjából.

 

Címkék: Sopron Card

Legnépszerűbb cikkek