| 2021. június. 8. | 1 perc olvasás

Június közepétől újabb enyhítések lépnek életbe

Június közepétől már falunapot is lehet tartani, és koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken.

A magyar lakosság magas átoltottságnak köszönhetően a védelmi intézkedések feloldásának újabb fokozataként június 14-től már falunapokat  is lehet tartani, és a zenés, táncos rendezvényeken ezentúl 18 év alattiak is tartózkodhatnak koronavírus ellen védett személy felügyelete mellett – az erről szóló kormányrendelet-módítások ma jelennek meg a Magyar Közlönyben.

Ötezer lakos alatti település esetében a szabadtéri falunapon védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egy időben. Ugyancsak a korlátozások enyhítését jelenti, hogy a zenés, táncos rendezvényeket ezentúl 18 év alatti fiatalok is látogathatják, de csak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt.
 
Az enyhítések részei az élet újraindításának, amelyben Magyarország a magas átoltottságnak köszönhetően hetekkel megelőzte az európai országok nagy részét.

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek