Június közepétől változik a forgalmi rend a Pozsonyi útnál

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út és a soproni Mély út kivitelezője a DS Konzorcium tájékoztatja a közlekedőket, hogy a Mély út építésével párhuzamosan az iskolai évzárók után, június 14-én a konzorcium megkezdi a Pozsonyi út (8527 sz. főút) felújítását az M85 Fertőrákosi úti csomópont és a Szent Mihály temető közötti szakaszon. A munka október végéig fog tartani.

A felújítás a gyorsabb haladás és a mielőbbi befejezés érdekében a Pozsonyi út folyamatos félpályás korlátozásával fog megvalósulni. Jó hír viszont, hogy az itt közlekedőknek nem kell majd dugóban ácsorogniuk, mert a munkálatok idejére Fertőrákos felől Sopronba a Pozsonyi út egyirányú lesz.
A Sopronból Fertőrákos irányába haladó forgalom számára pedig terelőutat jelöltek ki az új balfi csomópont és az M85 még át nem adott szakaszán keresztül. A gyorsforgalmin haladó terelésen 60 km/h sebességkorlátozás mellett, egy sávon lehet majd közlekedni.
Ezen az új szakaszon az elzárt sávban még munkagépek és munkások dolgozhatnak, ezért kérünk mindenkit, hogy erre mindenképpen fokozottan figyeljen!
Valamint a zavartalan és biztonságos közlekedés érdekében legyen kiemelt figyelemmel a terelést mutató jelzésekre is! 

Változás lesz a Széleskuti, Fehéregyházi és Zárányi utcák közlekedésében is, mert a felújítási munkálatok ideje alatt ezekből az utcákból a Pozsonyi útra nem lehet majd kihajtani. Innen a belváros felé a Rákosi és a Verő József utcákon keresztül lehet majd kijutni. A közvetlenül a Pozsonyi útra nyíló kapubejárók átjárhatóságát a konzorcium biztosítani fogja a felújítás közben is.

A tömegközlekedést használók pedig tegnapi cikkünkből tájékozódhatnak!

A biztonságos közlekedés érdekében kérjük fokozott figyelemmel vezessenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket, és óvják az úton dolgozókat! A DS Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy október végén minden közlekedő megelégedésére egy szebb, biztonságosabb útszakaszt adjon át.

Legnépszerűbb cikkek