Jutalmat kaptak az önkormányzattól Sopron legelhivatottabb mentősei

Május 10-én a mentők napját ünnepeltük, melynek apropójából Dr. Farkas Ciprián polgármester hétfőn személyesen is köszöntötte, valamint jutalomban részesítette a Soproni Mentőállomás legkiválóbb dolgozóit.

Dr. Éger István mentőorvost is méltónak találták a jutalomra. - 1974-ben, 18 évesen kezdtem dolgozni a Országos Mentőszolgálatnál, mentőápolóként – tudtuk meg tőle. - Itt, a Soproni Mentőállomáson közel 30 éve tevékenykedem – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

- Azokat ajánlottuk a díjra, akik a hivatásuk lelkiismeretes űzése mellett sokat dolgoznak a mentőállomásért – emelte ki Bujtás József, a Soproni Mentőállomás vezetője. - Dr. Éger István például rengeteget tett azért, hogy fejlődhessen ez a létesítmény. Gondolok itt arra, hogy segített a légkondícionáló kiépítésében, az új ágyak beszerzésében, de az új mentéstechnikai eszközök beszerzésében is részt vett. A többi díjazott dolgozó, vagyis Szabó Máté mentőápoló, és Bodnár Ádám mentőtechnikus és Dancs Tamás mentőtechnikus is rengeteget tesz azért, hogy a mentőállomásunk felszereltségében, illetve az itt dolgozók felkészültsége tekintetében is az élmezőnyben lehessen – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere kiemelte az eseményen: a mentők napja kapcsán városunk önkormányzata mindig lerója tiszteletét a nehéz és felelősségteljes hivatást végzők életmentők előtt. - A mentőállomás vezetőjének ajánlása nyomán kiválasztottunk 4 itt dolgozót, akiket az elismerésünk jeléül önkormányzati jutalomban részesítettünk. A mentősök munkája békeidőben is rendkívül embert próbáló, azonban a járványos időszakban különösen nagy jelentőség és feladat hárul rájuk – világított rá.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián emlékeztetett, hogy a város közgyűlése márciusban 2 millió forinttal támogatta az Együtt az Életért, Soproni Mentő Alapítványt egy új, nagy teljesítményű mentőautó beszerzésében, mely azóta már meg is érkezett, így hamarosan a mentősök rendelkezésére és a soproni emberek szolgálatába állítható.

A rendezvényen dr. Lórántffy Mária, az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének régióigazgatója is kifejezte elismerését a Soproni Mentőállomás dolgozóinak.
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek