| 2022. szeptember. 2. | 1 perc olvasás

Kábítószer hatása alatt vezettek

A csornai nyomozók befejezték két vitnyédi férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát.

A Csornai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el egy 27 éves és egy 21 éves vitnyédi fiatalember ellen, akiket a rendőrök 2022. február 14 én 21 óra 20 perckor Csornán, a Soproni úton közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg autózás közben.  Az intézkedés során a járőrök a 27 éves sofőr, illetve utasa, a 21 éves férfi viselkedésén – vélhetően kábítószer hatása miatti – zavarodottságot tapasztaltak, ezért őket a Csornai Rendőrkapitányságra előállították.

A rendőrkapitányságon az egyenruhások náluk drogtesztet végeztek, amely mindkét személynél pozitív eredményt mutatott, ezért őket a nyomozók kábítószer birtoklása vétségének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő szakvéleménye szerint a vitnyédi gépkocsivezető – a közúti rendőri ellenőrzésekor – bódult állapotban vezette autóját, így a nyomozók ismételten kihallgatták gyanúsítottként, immár járművezetés bódult állapotban vétsége elkövetése miatt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a csornai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Legnépszerűbb cikkek