| 2019. január. 29. | 1 perc olvasás

Kábítószerért lopott Sopronban

A Soproni Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a miskolci férfinak, aki 2019. január 17-én azért utazott ausztriai lakóhelyéről Sopronba, hogy ott lopásokból pénzt szerezzen kábítószerre, amit Győrben kívánt megvásárolni.

A 37 éves férfi ezen a napon három autóból tulajdonította el a sofőrök táskáit az azokban lévő pénzösszegekkel és okiratokkal együtt, míg a tulajdonosaik az autóikból árut pakoltak. A gyanúsított emellett a piac közelében több parkoló autót is megpróbált kinyitni, de azok zárva voltak.

A férfi a lopásokból legalább 102.000 forintra tett szert, míg a táskákat és az okiratokat nagyobbrészt eldobta. A készpénzből ezt követően autót bérelt és Győrbe utazott, ahol kábítószert vett, amit el is fogyasztott. Ezt követően visszautazott Ausztriába. Másnap fogták el Sopronban, mikor a bérelt autót vitte vissza.

Az elkövetőt korábban Miskolcon kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

A lopás vétsége és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban a bíróság – osztva az ügyészség álláspontját – elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés indokai – az ügyészség érveinek megfelelően – a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye.

A bíróság döntése az elkövető és védőjének fellebbezésére tekintettel még nem vált véglegessé.

Legnépszerűbb cikkek