| 2017. május. 3. | 1 perc olvasás

„Kalandra! - Vár a fal!” Soproni videópályázat fiataloknak!

A pályázat célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a város és története iránt, különös tekintettel a várfalra/városfalra. A pályázatot ezért az általános és középiskolák 5-12. évfolyama számára hirdeti meg a Sopron Anno Egyesület.

A pályázat meghirdetésével az egyesület arra szeretné ösztönözni a fiatalokat, hogy a modern technikai eszközeivel fedezzék fel lakókörnyezetük múltbé emlékeit, látogassanak el olyan helyekre, ahol eddig még nem jártak, az így szerzett élményeiket örökítsék meg, és tegyék mindenki számára elérhetővé a világhálón, ezzel esetlegesen kedvet csinálva a korosztályuk tagjainak a város megismerésére.

A pályázók maximum 3 perces videókat készítenek, melynek témája a soproni várfal/városfal, tetszőleges értelmezésben, a videókban azonban - minél kreatívabb módon - meg kell jelennie a Sopron névnek és az 1277-es évszámnak. A videó készülhet videokamerával, telefonnal, vagy bármilyen, mozgókép rögzítésre alkalmas eszközzel. 

Jelentkezni lehet egyénileg vagy csapatban, fontos azonban tudni, hogy a nyeremény összege független a videó készítőinek számától.

A jelentkezés módja: Az elkészült videókat a pályázóknak a saját youtube csatornájukra kell feltölteniük, majd emailben elküldeni a linket a Sopron Anno Egyesület részére, a következő email címre: [email protected]. Ezzel megtörténik a jelentkezés, amiről visszaigazolást küldenek a pályázóknak. A videó megtekinthetőségét az eredményhirdetésig biztosítani kell, azaz a videót nem privát vidóként kell feltölteni és az eredményhirdetésig elérhetőnek kell lennie, ellenkező esetben a pályaművet nem tudják figyelembe venni!

Értékelés: A videók értékelését 3 tagú zsűri végzi (részben szakmai, részben a Sopron Anno egyesület tagjai).

Határidők: Feltöltési határidő: 2017. május 21. 20.00, eredményhirdetés: 2017. május 28. 21.00. A nyertesek nevét a program Facebook oldalán – facebook.com/sopron1277 - tesszik közzé, illetve minden jelentkezőt emailben is értesítenek.

 

További részletek és információk elérhetőek IDE KATTINTVA

Legnépszerűbb cikkek