| 2021. január. 8. | 2 perc olvasás

Kamarai segítség a válságkezelésben

A kereskedelmi és iparkamarák kiemelt feladata a vállalkozások segítése, tájékoztatása. Ez fokozottan igaz az olyan válsághelyzetekben is, mint a COVID pandémia.

Kifejezetten a járvány okozta gazdasági nehézségek kezelésére új hitelkonstrukciók lettek elérhetők a 2020-as évben. A kiemelt mértékű állami támogatással elérhető konstrukciók célja, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került mikro, kis-, és középvállalatok kedvezményes feltételek mellett, kimondottan gyorsan és könnyen forráshoz jussanak, segítve ezzel is a munkahelyek megőrzését és a vállalkozások talpon maradását.

A Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukciói minden eddiginél kedvezőbb kondíciókkal, rendkívül alacsony, a teljes futamidő alatt fix kamaton érhetőek el a vállalkozások számára. Eddig is nagy népszerűségnek örvendtek a Széchenyi Kártya Programban által kínált termékek, 2019-ben Sopron és környéke 163 vállalkozása igényelte közel 1,3 milliárd Ft összegben. Míg 2020-ban a bővített hitelválasztékból már 349 db hitel több mint 2,5 milliárd Ft összegben biztosítja a Soproni vállalkozások túlélését.

Két éves futamidejű, max. 100 MFt összegben igényelhető szabad felhasználású SZÉCHENYI KÁRTYA FOLYÓSZÁMLAHITEL PLUSZ, a vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalását célozza. A hitel fix évi 0,1% nettó kamat mellett érhető el – ez az igazi slágertermék mondta el lapunknak Dr. Darázs Andor a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa.

Elérhető még a három éves futamidejű, max. 250 MFt összegű szabad felhasználású SZÉCHENYI LIKVIDITÁSI HITEL elnevezésű forgóeszközhitel is. A forgóeszköz beszerzése, egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozása mellett fennálló forgóeszköz-hitelek kiváltására is használható.

Azon vállalkozásoknak, akik üzletük fejlesztésében gondolkoznak, céljaik megvalósításában a SZÉCHENYI BERUHÁZÁSI HITEL PLUSZ nyújthat segítséget akár 1 Mrd Ft összegű beruházási hitelek igénylését is lehetővé téve, a teljes futamidő alatt fix évi 0,5% nettó kamat mellett.

A maximális futamidő akár 10 év is lehet. A hitel fennálló piaci árazás szerint nyújtott beruházási hitelek kiváltására is használható. A hitel maximum 6 éves futamidőre tehergépjármű vásárlásra is igénybe vehető. A hitel törlesztésének megkezdésére akár 24 hónapos türelmi idő is igényelhető.

A turisztika és vendéglátás volt az első olyan ágazat amit a válság elért, kifejezetten ezen vállalkozások megsegítésére áll rendelkezésre a SZÉCHENYI TURISZTIKAI KÁRTYA ami 3 éves időszakra biztosítja a turisztikai vállalkozások likviditását. Ennek a terméknek a legkedvezőbb a konstrukciója, hiszen az állami támogatásnak köszönhetően nincs kamat és kezelési költség sem!

Természetesen az agrárium sem marad segítség nélkül, folytatta Darázs úr, hiszen az AGRÁR SZÉCHENYI KÁRTYA PLUSZ új konstrukciói kizárólag a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére érhetők el: az akár teljes kamat-, költség- és díjmentes „Kiemelt támogatású” Agrár Széchenyi Kártya kifejezetten a COVID-19 koronavírus járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került agrárvállalkozások számára érhető el. A hitelösszeg (500 ezer - 200 millió forint)

Ha kérdése lenne, vagy időpontot szeretne foglalni, hívja a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarát a 99-523-582-es számon. Minden fent bemutatott hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. kezességvállalása, továbbá a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása és bizonyos esetekben tárgyi biztosíték nyújtása.

Borítókép; Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

Legnépszerűbb cikkek