| 2023. február. 10. | 1 perc olvasás

Kamaszok tanulhattak az internetbiztonságról a Soproni Rendőrkapitányságon

A tudatos internethasználat szabályait tudatosították a leginkább netfüggő korosztályban a szakemberek. A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei, Rafai Zoltán szenior rendőr alezredes és Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy az elmúlt héten több alkalommal tartottak prevenciós foglalkozásokat soproni fiataloknak. A városi kapitányság népszerű prevenciós programjának mostani témaköre az internetbiztonság volt, amin a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum közel 400 tanulója vett részt.

A Biztonságosabb Internet Napjához köthető program legfontosabb célja, hogy minél több tudatos internetfelhasználó legyen. A résztvevőknek az előadók kihangsúlyozták, hogy az internet sohasem teljesen biztonságos, ezért mindig kellő körültekintéssel, óvatosággal kell rajta mozogni. Oda kell figyelni arra, hogy kivel milyen adatokat, képeket, kommenteket osztanak meg. Melyek azok a gyanús linkek, kihívások, amelyekre nem szabad reagálni, sőt minél előbb törölni kell azokat. Mit kell abban az esetben tenni, ha valaki kéretlen e-mailt, üzenetet vagy bejelölést kap. Melyek az online ismerkedés szabályai, és hogyan lehet egy csak virtuálisan ismert személlyel először a valós világban találkozni.

Az előadást egy online játék követte, ahol a kamaszok bizonyíthatták, hogy ők már tudatos internetfelhasználók. A legjobb teljesítményeket a szakemberek egy kis ajándékkal is elismerték.

A Soproni Rendőrkapitányság továbbra is várja az iskolák jelentkezését a programra!

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

 

Legnépszerűbb cikkek