| 2022. szeptember. 19. | 1 perc olvasás

Kapuvári karatés sikerek

Szeptember 17-én 4 ország, 43 klub -és 328 karatéka részvételével került megrendezésre a 2022-es Debrecen Kupa országos bajnokság. A kapuvári Castrum 18 versenyzője 11 érmet és 2 Európa-bajnoki kvótát szerzett.

Már pénteken elindult a Castrum SC csapata, hogy Hajdúszoboszlón megpihenve, szombaton minél jobb teljesítményt hozhasson a csapat. A 18 fiatalból 11 harcosnak sikerült is a dobogóra lépni a nap végén. A verseny nemcsak az országos bajnoki címekért zajlott, hanem az U16-os, U18-as és U20-as korcsoport számára kvalifikációs versenyként is fontos mérföldkő a novemberi Shinkyokushin karate Európa-bajnokság előtt.

Serfőző Hanga aranyérmével az U16-os, míg Hoffer András ezüstérmével az U18-as csoportban szerzett Eb-kvótát.

Aranyérmesek: Pantelics Bence, Serfőző Hanga Niobé, Szücs Hanna, Görgics Máté, Serfőző Lia Zoé, Szeg Fanni és Horváth Réka

Ezüstérmesek: Hoffer András, és Bors Jázmin

Bronzérmesek: Serfőző Zalán, és Németh Virág

Remek, de fárasztó verseny volt. 6 küzdőtéren zajlottak az események, és bizony 18 versenyzőt segíteni nem egyszerű feladat. Tanulságos küzdelmek voltak mindenki számára, és örülök, hogy a gyerekek nem elégedtek meg az elődöntőbe-jutáskor, hogy már az érem megvan, hanem tovább küzdöttek a kupákért. Sajnálom, hogy csak ez a két kvóta sikerült. Lett volna még castrumos harcos, akit szívesen láttam volna nemzeti melegítőben az novemberi Európa -bajnokságon. Készülünk, és elkövetünk mindent, hogy Bulgáriából is jó hírekkel szolgáljunk - értékelte Sensei Pantelics Péter, a Castrum SC edzője a szombati eredményeket.

 

Legnépszerűbb cikkek