Karácsonyi adományok a Szent Márton Ház jóvoltából

360 ezer forint értékben, több mint 100 rászorulón tudott segíteni a Szent Márton Ház. Az ünnepekhez közeledve az adománygyűjtő akció széleskörű összefogás eredményeként jöhetett létre.

Ismét eredményes adománygyűjtést szervezett a Határok Nélkül Alapítvány. A helyi élelmiszerboltok és az adakozók segítségével idén, az ünnepek alkalmából 72 soproni rászoruló családot és 62 idős, magányos embert tudott támogatni az alapítvány által működtetett Szent Márton Ház. 
- A Handler Nándor Technikum segítségével elkészült 10 darab pénzgyűjtő-láda. Helyi élelmiszerboltok vezetőivel meg tudtunk egyezni, hogy kihelyezzük ezeket a ládákat. A gyűjtés eredményeképp közel 300 ezer forint gyűlt össze, amelyből a felajánlott kedvezmények által 360 ezer forint értékben tudtunk adományt vásárolni – mondta el Vigné Kovács Margit, a Határok Nélkül Alapítvány elnöke. 

A Szent Márton Ház önkéntesei azokra is gondoltak, akiknek nincs fedél a fejük felett. Számukra összesen 42 csomagot állítottak össze. Számukra konzerveket, forró vízzel elkészíthető leveseket, teát gyűjtöttek.

Vigné Kovács Margit, a Szent Márton Ház igazgatója elmondta, tovább folytatják az adománygyűjtő akciót. A segíteni vágyók január első hetéig helyezhetnek el pénzbeli adományt a helyi élelmiszerboltokban az erre a célra kihelyezett ládákban.

Legnépszerűbb cikkek