| 2022. december. 20. | 1 perc olvasás

Karácsonyi ajándék az autós közösségtől!

Játék- és könyvadománnyal lepte meg a kórházban kezelt beteg gyerekeket az egyik soproni autós csoport. A társaság tagjai rendszeresen szerveznek jótékonysági akciókat, idén a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályt támogatták.

„Harminc főből álló baráti közösségünk nagyon összetartó társaság. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, autós találkozókat, hétvégi összejöveteleket. Sok jó szándékú és segítőkész tagunk van Sopronból és a környező településekről, szívesen támogatjuk a jó ügyeket. Gyűjtöttünk már gyermekotthonnak, rászorulóknak, idén a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályára esett a választásunk. Olyan ajándékot szerettünk volna hozni, amivel azoknak a gyerekeknek is örömet tudunk szerezni, akik betegségük miatt a kórházban töltik az ünnepeket.” – mondta el a jótékonysági akció részleteit Pék György szervező.

fotó: Soproni Gyógyközpont 

Az autós társaság képviselői több táskányi ajándékkal érkeztek, mesekönyveket, kifestő füzeteket, rajzeszközöket, társasjátékokat és édességeket hoztak a kis betegeknek.

„Az ajándékok az osztály karácsonyfája alá kerülnek és karácsonykor kapják meg a gyerekek. Fontosak ezek a gesztusok, hiszen ezzel nekik is ide tudjuk varázsolni az ünnep hangulatát. Meglepjük őket a csomagokkal, így itt is átélhetik az ajándékbontogatás izgalmát és örömeit – köszönte meg a felajánlást dr. Székely Csilla főorvos, aki az adományt Gedéné Hadarits Ilona társaságában vette át.

Legnépszerűbb cikkek