| 2023. december. 13. | 1 perc olvasás

Karácsonyi porceláncsodák

Festett kis csengettyűk, csészék és még sok más dekoráció is készül karácsony előtt egy soproni porcelánfestő műhelyében. A dekorációk stílusa nagyon változó, a tradicionális motívumok mellett idén a romantikus és régi időkre jellemző jegyek is megjelennek.

Karácsony közeledtével egyre több dekoráció és kisebb ajándék készül ebben a soproni porcelánfestő műhelyben. Kriegné Puskás Ilona elmondta: több mint 20 évvel ezelőtt kezdte el önállóan űzni ezt a szakmát. Első munkái még szorosan az ékszerkészítéshez kapcsolódtak, de idővel kiszélesedett a paletta. Máig nagy szeretettel, kreativitással végzi munkáját és mindig nyitott az újdonságokra.

fotó: Hidegh András
A dekorációk alkalmazkodnak a porcelántárgyak formájához. Stílusában sok technikát kipróbáltam már, olyat is, ami nem feltétlenül a porcelánkészítésben alkalmazható.

- mondta Kriegné Puskás Ilona porcelánfestő-művész.

Hozzátette: A porcelán készítése a keleti kultúrákból származik, így a dekorációk stílusa gyakran a tradicionális motívumokat tükrözi. Idén azonban a romantikus és a régi időkre jellemző jegyek is színesítik a dekorációkat, rajzokat és grafikákat.

fotó: Hidegh András

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: porcelán

Legnépszerűbb cikkek