| 2018. december. 20. | 1 perc olvasás

Karácsonyoztak a Balfi úti Idősek Otthonában

Csütörtökön a Balfi úti Idősek Otthonában is felcsendültek a karácsonyi dallamok. Az ott lakókat a soproni zeneiskola csengettyű zenekara szórakoztatta az ünnepségen. Az intézményben a szeretet ünnepének időszaka nagyon gazdag. A rendezvényen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester is, aki átadta Sopron Önkormányzatának ajándékát az időseknek: egy modern televíziót.

- A karácsony megünneplése az idősek körében nagyon fontos – mondta Gaálné Szabó Judit, a Soproni Szociális Intézmény Idősek Otthona vezetője. - A szeretet ünnepéről van szó, ők pedig azok, akik a családjuktól jöttek el. Az intézményben igyekszünk megteremteni számukra a családias légkört, szeretnénk, ha úgy éreznék, hogy egy új, nagy családra találtak itt közöttünk – fejtette ki az intézményvezető, aki hozzáfűzte: vannak olyanok is, akik hazamennek, és elviszik azt az erőt, és szeretetet, amelyet az intézményben kaptak egymástól, például az ilyen rendezvények által.  

A karácsonyi ünnepségen részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester is, aki hangsúlyozta: az időseket semmiképpen sem szabad elhanyagolni. - Ne feledjük, hogy egyszer mi is leszünk idősek – emelte ki. Többek között ezért sem szabad elfelejtenünk szépkorú szeretteinket, és gondoskodnunk kell róluk. Mindenkinek ott, ahol csak tud. Természetesen Sopron Önkormányzata sem felejtette el önöket – emelte ki a polgármester. Karácsony alkalmából Sopron Önkormányzata valóra váltotta az otthonban élők vágyát is, és vásárolt az intézménynek egy modern, nagy képernyős televíziót.

A gondozók elmondták: az idősek otthonában karácsony tájékán izzanak a vonalak – hozzátartozóik gyakrabban hívják a bent élőket, és a látogatók száma is fokozódik. A karácsonyi ünnepségen részt vett Sass László, és Péli Nikoletta önkormányzati képviselők is.  

Legnépszerűbb cikkek