Karanténba kerülnek a könyvek a Széchenyi István Városi Könyvtárban

Hétfőtől visszaveszi a kikölcsönzött könyveket a Széchenyi István Városi Könyvtár, de az intézmény határozatlan ideig még zárva tart. A visszahozott dokumentumok pár napos karanténba kerülnek, így elkerülve az esetleges fertőzés lehetőségét.

 A könyvtár bejáratánál adhatóak le azok a könyvek, amelyeknek lejárt a kikölcsönzés ideje a veszélyhelyzet alatt. A Széchenyi István Városi Könyvtár igazgatója, Horváth Csaba elárulta, ugyan olvasókat még nem tudnak fogadni, de a könyvek hétfőtől visszahozhatók, és egy türelmi időszakot is bevezetnek. A könyvtár azzal a kéréssel fordult olvasóihoz, aki tudja, lehetőség szerint juttassa vissza a könyveket az elkövetkezendő időszakban. Az intézményvezető továbbá hozzátette, azért kezelik türelemmel a lejárt dátumú könyveket, mert el akarják kerülni, hogy csoportosan érkezzenek vissza a dokumentumok, kötetek.

A koronavírus miatt sajnos a városi könyvtárnak, és a Bánfalvi fiókkönyvtárnak is be kellett zárnia kapuit. Az intézmények azonban veszélyhelyzeti időszakban sem maradtak tétlenül. A könyvtárak adatbázisa és integrált rendszere jelentős ráncfelvarráson esett át, illetve az online térben folyamatosan közöltek tartalmakat az olvasókkal.

- Rendszeresen szolgáltattunk tartalmat online felületeinken. A Széchenyi István Városi Könyvtár weboldalán, a Facebook-oldalunkon, valamint az Instagramon is elláttuk olvasnivalóval azokat, akik jelen vannak ezeken a platformokon- folytatta Horváth Csaba.

Az intézményvezető szerint már a közösség és a könyvtár munkatársait is várják a nyitást. Ez azonban még odébb van, hiszen a könyvtár bizonytalan ideig zárva tart.  


Soproni Téma archívum

A kikölcsönzött dokumentumokat hétfőtől csütörtökig kilenc és fél négy között, valamint pénteken kilenctől egy óráig lehet visszavinni.

Legnépszerűbb cikkek