| 2020. április. 25. | 2 perc olvasás

Karanténklipet készített a soproni Blue Cafe Band

A kijárási korlátozások szabályai a zenekarok életére is komoly hatással vannak A soproni Blue Cafe Band tagjai is hiányolják már a közös zenélést, készítettek is egy karanténklipet, melyet azoknak ajánlottak, akik fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek mindennapi munkavégzésük során. Személyes okuk is volt, hiszen a zenekar egyik gitárosa, Éliás Ádám mentőtisztként a járványhelyzet frontvonalában segíti az embereket.

A hét tagú zenekar egy 1967-es számot gondolt újra, méghozzá a Bee Gees zenekar "To Love Somebody" című szerzeményét, mely alapvetően a szerelemről és az életről szól.

"Elsősorban a pozitív hangulata miatt választottuk ezt a számot. A dalt pont a kijárási korlátozások előtt vettük fel a repertoárba, néhány alkalommal próbáltuk élőben, szóval abszolút friss még számunkra is. Ezt követően távmunkában készültek a hangi és képi felvételek egyaránt." - mondta el Bodoki Péter a zenekar dobosa.

"A karantén helyzet megfordította a munkaidő arányokat. Általában az utómunka szokott több időbe telni, most mindenki magát rögzítette, olyan "amatőr" eszközökkel, mint a mobiltelefon. Ebből adódóan a felvételek begyűjtése és összeszinkronizálása több időt igényelt, mint egy normál klipforgatásnál. A vágás és effekt munkálatokhoz szerencsére már be vagyunk rendezkedve, ez a része gyorsabban ment. A végleges anyag így is jó pár munkaórát szívott magába, utólag is köszönet érte Orosz Fecó basszusgitárosunknak!" - avatott be a részletekbe Péter.

A szemfüleseknek feltűnhet, hogy a videó elején mintha Győrfi Pál hangja csendülne fel. Nincs ebben semmi megtévesztés, 2017-ben az OMSZ  szervezett egy tehetségkutatót ahol az ismert szóvivő volt a házigazda. Ő konferálta fel a fellépőket is, köztük a Blue Cafe Bandet, akik el is hozták az első díjat produkciójukkal.

Győrfi Pál és a Blue Cafe Band
Győrfi Pál és a Blue Cafe Band
Forrás: Blue Cafe Band

A zenekar azt ígéri, hamarosan bepillanthatunk a karanténvideó kulisszatitkaiba is, hiszen készül a werkfilm az otthoni forgatásokból.

Érdemes tehát nyomon követni munkásságukat, igaz egyenlőre csak az online térben, de mint mondták: alig várják, hogy újra élőben koncertezhessenek.

A Blue Cafe Band alapvetően egy olyan baráti társaság, akiknek közös a hobbija. Ennek köszönhető, hogy már 13 éve együtt zenélnek. A csapat ereje  szerintük a zenekar egyéniségeinek változatosságából ered, illetve abból az érzésből, hogy együtt zenélni jó.

Most pedig következzen az ígért karanténklip!

Security Check Required

null

Borítókép: A Blue Cafe Band tagjai Forrás: Blue Cafe Band Facebook oldala

Legnépszerűbb cikkek