| 2020. február. 19. | 1 perc olvasás

Karbantartják a kilátókat

Kétheti rendszerességgel ellenőrzik a Sopron környéki kilátók állapotát a Tanulmányi Erdőgazdaság szakemberei. A tavaszi időszakban ennél is nagyobb figyelmet fordítanak a karbantartásra, hiszen a jó idő beköszöntével egyre többen látogatják az építményeket.

Sopront egyre gyakrabban említik a kilátók városaként, hiszen sok kilátónk van, viszonylag kis területen. Nagy népszerűségnek örvendenek, mindegyikhez jelzett turista útvonalon juthatunk el. A csodálatos látványnak és az erdei hangulatnak köszönhetően rendkívül nagy a kilátók látogatottsága, ezért is fontos a precíz karbantartás, hiszen gyorsan megtörténhet a baj.

„Faépítményekről van szó, a Károly-kilátó kivételével és magas építményekről, amik rendszeres karbantartást igényelnek. Tavasz elején tüzetesebben átvizsgáljuk a kilátókat, ellenőrzést végzünk a rögzítő elemeken és a csavarokon. A faszerkezet mozgásából adódóan ezek időnként meglazulnak, de sajnos arra is van példa, hogy a látogatók leszedik őket és magukkal viszik emlékbe” – tudtuk meg Bánáti Lászlótól, a TAEG Zrt. közjóléti vezérigazgató-helyettesétől.

A szakember hangsúlyozta: kiemelt turisztikai célpontnak számítanak a kilátók, hiszen a parkerdőbe látogató közel egymillió érdeklődő java része felkeresi ezeket az építményeket.

A Tanulmányi Erdőgazdaság arra kéri a turistákat, ha bármilyen rendellenességet észlelnek a kilátókban, azonnal jelezzék feléjük, hogy mihamarabb orvosolni tudják a hibákat, hiszen egy törött lépcső is könnyen balesethez vezethet. 

Legnépszerűbb cikkek