| 2020. szeptember. 3. | 1 perc olvasás

Kárpát-medencei levélíró pályázatot hirdetett az agyagosszergényi népfőiskola

Kárpát-medencei levélíró pályázatot hirdetett az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola és a Charta XXI. Egyesület a trianoni békediktátum századik évfordulóján Skultéty Csaba író, újságíró, a Szabad Európa Rádió külpolitikai szerkesztőjének emlékére. A pályázat fővédnöke Dr. Surján László, a Charta XXI. Egyesület elnöke.

A kiírás szerint minden 18. életévét betöltött személy pályázhat egy olyan személyes hangvételű levél megírásával, amelyben gondolatait, érzéseit fejezi ki egy általa kiválasztott élő vagy fiktív személynek, szervezetnek, vagy intézménynek címezve.

Témakör lehet a magyarságot, hazaszeretetet meghatározó élmény bemutatása; a levélíró által megélt történelmi, közéleti, kulturális, vagy sportesemény; kapcsolat az óhazával, az elszakított honfitársakkal, vagy barátokkal; megélt közösségi alkalmak; vagy a levélíró életének egy-egy sorsfordító, esetleg szórakoztató, az utókor számára érdekes szakaszának megírása.

A levél maximum 3, A/4-es oldal (6-8 ezer karakter) lehet. További formai követelmény még, hogy Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, 1,5-es sorközzel, sorkizártan, oldalszámozással megjelölve, doc, vagy pdf- formátumban kell benyújtani.

A pályaműveket elektronikus úton, az [email protected] és az [email protected] e-mail címekre lehet beküldeni, de a szervezők azt is örömmel fogadják, ha kézirat formájában, postai úton kapják meg a pályaműveket. Utóbbi esetében a postacím: Közi Horváth József Népfőiskola, H-9441 Agyagosszergény, Kossuth L. u. 42.

A megírt levélnek tartalmaznia kell az írója címét és a címzettet. Egy pályázó egy írást nyújthat be. A pályaművek első oldalán pedig a szerző nevét, lakcímét, születési dátumát és telefonszámát is érdemes feltüntetni.

A beküldési határidő 2020. december 31., eredményhirdetés jövő év tavasszal várható. Az első helyezett 75, a második 50, a harmadik pedig 25 ezer forint jutalmat kap, a bíráló bizottság emellett dönthet különdíjak odaítéléséről is

A pályázat kiírója, vagyis a Közi Horváth József Népfőiskola és a Charta XXI. Egyesület a közlési jogot fenntartja, a beküldött leveleket pedig az agyagosszergényi népfőiskola archívumában megőrzik.

 

Borítókép forrása: internet

Legnépszerűbb cikkek