| 2019. február. 23. | 1 perc olvasás

Kastélykoncertek Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastély 2019-es koncertévadának nyitókoncertje nagy szenzációt ígér, hiszen március 8-án két ikonikus, mondhatnánk “világklasszis” előadóművész látogat ismét a régióba: Frankl Péter és Perényi Miklós.

Olyan kivételes esemény ez, amely a világ bármely hangversenytermében piros betűs ünnepnek számít. A két művész-legenda előtt a Zeneakadémia legnemesebb hagyományai nyitották meg az utat a kamarazenélés nélkülözhetetlen, kiapadhatatlan és csodás világába. E tradícióból indulva hódították meg a nagyvilágot, s adták tovább több, mint 30, avagy 40 éven keresztül növendékeiknek szerte a földgolyón.

A két idős mester ezúttal a fuvolista Ittzés Gergelyt is maga mellé fogadja majd, hogy Haydn zongoratrióiban közösen érzékeltessék velünk – egy korai és egy érett kori trió megszólaltatásával – a zeneszerzői fejlődés ívét. A program része még egy, a cselló és a zongora változékony, ámde örök partnerségét élményszerűvé tévő Brahms-kompozíció, valamint Schubert A szép molnárlány-ciklus 18. – megindítóan szomorú – dalára szerzett variáció-sorozata.

Inspiráció és tévedhetetlen tudás, földön járás és varázslat, a zene és az élet öröme és lélegzése, szent alázat a művészet és az emberség iránt – művészetükkel ezt hirdetik közel 60 éve, s most az Esterházy-kastély zenészek számára megszentelt falai közé hozzák vissza a nagy klasszikus mesterek remekműveit.

Az evidencia erejével

2019. március 8., péntek 19.00

Marionettszínház

Műsor:

J. Haydn: G-dúr zongoratrió, Hob. XV:15

J. Brahms: 1. (e-moll) cselló-zongora szonáta, Op. 38

Fr. Schubert: Bevezetés és variációk az Elszáradt virágok című dal témájára, D. 802

J. Haydn: D-dúr zongoratrió, Hob. XV:24

Előadók:

Ittzés Gergely – fuvola

Perényi Miklós – cselló

Frankl Péter – zongora

Jegyár:

Elővételben február 22-ig 20% kedvezménnyel: 4000 Forint

Normál jegyár: 5000 Forint

 

Legnépszerűbb cikkek