| 2018. július. 18. | 2 perc olvasás

Kastélytól kastélyig - Kitáblázták a Fertő - Balaton kerékpáros túraútvonalat

Kitáblázták a Fertő- Balaton túraútvonalat. A Fertő tó és a Balaton körüli kerékpárutat összekötő 130 km-es távot szerdán túrán avatták fel, melyen részt vett Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is.

Fertődön, a kiindulóponton adták át az újonnan kitáblázott kerékpárosútvonalat. Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: a fejlesztés példaértékű, hiszen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium civil kezdeményezést támogatott. Magyarországon évről-évre növekszik a kerékpározók száma, és azt tapasztaljuk, hogy ahol kerékpáros fejlesztés készült, azt nagyon gyorsan birtokba veszik a kerékpárosok - hangsúlyozta a kormánybiztos. 


Fotó: Griechisch Tamás

A Fertő tó és a Balaton körüli kerékpárutat összekötő 130 km-es útvonalat túrával avatták fel. A résztvevők között voltak a civil kezdeményezés nyomán életre hívott beruházás ötletgazdái is, akik úgy látják a fejlesztésnek köszönhetően a Fertő-partról a hazai és külföldi vendégkör is becsatlakozhat a Balaton körüli kerékpárúthoz. Ennek jegyében a kerékpárút mellé német nyelvű táblákat is elhelyeztek. - Én ebben egy nemzetgazdasági célt látok - mondta Kubinszky András ötletgazda. - Bécs a közelünkben van, ez hárommiliós agglomerációt jelent. Mivel az osztrák sportos nemzet, és bízunk benne, hogy sokan választják majd ezt az útvonalat is aktív kikapcsolódás gyanánt - fűzte hozzá. 

Sopron és térsége országgyűlési képviselő Barcza Attila azt hangsúlyozta, nagy öröm a beruházás, hiszen a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség kínálatát tovább bővíti a túraútvonal.


Fotó: Griechisch Tamás

A Fertőd- Celldömölk- Hévíz- Keszthely túraútvonal alacsony forgalmú, burkolt utakon, néhol burkolatlan földutakon vezet. Az útvonalon több, mint 150 táblát helyezett el a Magyar Közút. - Ez érdekes kihívás volt, hiszen nem csak országos közutak, hanem túraútvonalak mellé is kellett táblákat tennük - osztotta meg velünk Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. - Nem ez az első ilyen útvonal, amelyet megvalósítunk, és ezt továbbiak fogják követni - fűzte hozzá.

Budapestről, Győrből, Szombathelyről, Sopronból és környékéről, Zalaegerszegről is érkeztek kerékpárosok, hogy részt vegyenek a túrán. A távon a Ság-hegy, Celldömölk természeti értékeivel,  valamint a hévízi gyógytóval is megismerkedhetnek a túrázók. A Kastélytól kastélyig nevet viselő útvonal további előnye, hogy több olyan vasútállomást is érint, amelyekről a személyvonatok kerékpárokat is szállítanak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek