| 2023. február. 28. | 1 perc olvasás

Kaszinózás után kerékpárt lopott

A Soproni Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 53 éves osztrák férfival szemben folytatott büntetőeljárás vizsgálatát.

A rendőrségre feljelentés érkezett, hogy 2022. november 30-án a délutáni órákban Sopronban, a Lackner Kristóf utcában található kaszinó melletti kerékpártárolóból  – a sértett által leállított – mintegy 120.000 forint értékű kerékpárt ismeretlen személy eltulajdonította. 

A soproni rendőrök a büntetőeljárás keretében tanúkat hallgattak meg, és beszerezték a helyszín közelében lévő biztonsági kamerák felvételeit, amelyeken egy, a kaszinóba gyalogosan érkező, majd biciklivel távozó személyt fedeztek fel mint lehetséges elkövetőt. A rendelkezésre álló bizonyítékok elemzését, értékelését követően a nyomozók egyértelműen beazonosították a bűncselekmény elkövetőjét, akit 2022. december 2-án lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Az osztrák férfi a lopás végrehajtását tagadta, azonban a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kétséget kizáróan ő követte el a törvénysértést.

fotó: Soproni Rendőrkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság a büntetőeljárást lefolytatta, amelyben a rendőrök a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az ügyet a Soproni Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal küldték meg.

Borítókép; Soproni Rendőrkapitányság 

Legnépszerűbb cikkek