| 2023. február. 3. | 1 perc olvasás

Katasztrófavédelem: szombat éjfélig viharos szél és csúszós utak teszik veszélyessé a közlekedést

A meteorológiai előrejelzések szerint szombat éjfélig az ország területén több helyen viharos szélre és havas esőre, havazásra kell számítani, emiatt csúszós, jeges utakra, csökkent látótávolságra kell készülni - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-nek küldött pénteki közleményében.

Azt kérik mindenkitől, hogy a viharos szélben a fák, fasorok, állványzatok közelében kellő körültekintéssel közlekedjenek.
Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról - tanácsolják.
Felhívják a figyelmet arra, hogy csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot, és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont.
Kérik továbbá, ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. Ugyanakkor ajánlják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazást, a VÉSZ-t.
Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat oldalán, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján tájékozódhatnak - áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció; pixabay.com

Címkék: jeges út

Legnépszerűbb cikkek