Kedden a Sopron Basket meccsével startol a női kosárlabda Euroliga

Kedden 18 órakor egy Euroliga klasszikussal, a Sopron Basket és a Bourges Basket mérkőzésével rajtol el a soproni Euroliga Hub. Gáspár Dávid vezetőedző szerint a csapat nem sokként éli meg, hogy a koronavírus-járvány miatt egyfolytában új helyzethez kell alkalmazkodnia.

 A török Galatasaray pozitív tesztek miatt nem jöhetett el Sopronba, így a zöld-sárgák csak a francia Bourges-zsal és Landes-dal csapnak össze a Novomatic Arénában.

Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője szerint a csapata minden eshetőségre felkészült, ami a járványhelyzet miatt előfordulhat. - Folyamatosan készen állunk arra, ha valamelyik játékosunk pozitív tesztet ad, és látjuk, hogy milyen lehetőségekhez nyúlhatunk ilyenkor. Persze nem írtunk minden eshetőségre forgatókönyvet, de a fejünkben azért összeállt egy kép, hogy kit hogy lehetne pótolni, hogy tudjuk átvariálni a taktikát. Ez szerves része a mindennapoknak. A csapatra és rám sem jellemző, hogy sokként éljük meg ezt a helyzetet, nem örülünk a rossz híreknek, de ez most az életünk része" - fejtette ki.

 A Galatasaray esetét leszámítva minden rendben zajlik, a csapatok már túl vannak három arénás edzésen, és érezhetően labdaéhesen várják a találkozókat. A Basket Landes együttesének erre még várnia kell csütörtökig, aznap a két francia klub csap össze a 18 órára előrehozott találkozón. A tornát Sopron Basket és a Basket Landes mérkőzése zárja pénteken 16.30 órakor.

Legnépszerűbb cikkek