| 2023. február. 14. | 1 perc olvasás

Kedden búcsúzik az Internet Explorer

Elindítható sem lesz többé a Windows 10-es számítógépeken.

Szimbolikusan lezár egy korszakot a 2023. február 14-én esedékes hibajavító kedd, a Microsoft teljesen le fogja tiltani az Internet Explorer 11 böngészőt a Windows 10 rendszerű számítógépeken. A műveletet nem az operációs rendszerhez érkező összegző frissítés végzi majd el, hanem az Edge böngésző következő frissítésébe építette be a funkcionalitást a vállalat.
 

A letiltást követően az Internet Explorer Tálcán és Start menüben lévő ikonjai nem tűnnek még el, a böngésző vizuális utalásait az idén júniusi hibajavító keddes frissítésben kívánja majd kigyomlálni a Microsoft. Ettől függetlenül az Internet Explorer ikonra kattintva már az Edge böngésző indul majd el, a felhasználók elméletileg semmilyen módon sem lesznek képesek elindítani az Internet Explorert.

A mostani változtatás nem érinti a januárban végleg nyugdíjba küldött Windows 7 és Windows 8.1 rendszereket, míg a Windows 11-ben soha nem is volt már benne az Internet Explorer 11, a második generációs Edge böngészővel előtelepítve érkezik.

Legnépszerűbb cikkek