| 2018. június. 25. | 2 perc olvasás

Kedden startol a 26. VOLT Fesztivál!

Kedden kezdődik a 26. VOLT Fesztivál a Lővér Kempingben. A rendezvény helyszínét hétfőn tekintették meg a sajtó képviselői a szervezők és a városvezetés kíséretében.

5 nap alatt több, mint 150 ezer vendéget várnak Sopronba, a 26. VOLT-ra. A rendezvény keddi kapunyitása előtt hétfőn a főszervezők, a városvezetés és a sajtó munkatársai járhatták be a fesztivált: a bejárattól a kisebb helyszíneken át, a hét emelet magas nagyszínpadig.

Az eseményen  Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere elmondta: a szervezőkkel közös érdekük a fesztivál sikere, hiszen a VOLT olyan esemény Sopron életében, amely komoly turisztikai és gazdasági lehetőséget hordoz magában. A polgármester hozzátette: külön öröm, hogy rengeteg hazai és külföldi fiatal érkezik a Leghűségesebb Városba, akik remélhetőleg a későbbiekben visszetérnek majd.


fotó: Griechisch Tamás

Ahogy az elmúlt években, idén is sok újdonság várja majd a fesztiválozókat. Említésre érdemes a Hello Hungary Village, ahol hazánk négy ismert Youtube-ere egész nap élőben mutatja majd be Sopront és a VOLT-ot - emelte ki Filutás Anna, a VOLT főkoordinátora. Jelentős újdonság, hogy a VOLT-on csak úgynevezett repoharakat használnak. A fesztiválozók vásárolhatnak ilyen egyedi tervezésű poharat, amely nem visszaváltható, de nem kell mindvégig maguknál hordaniuk. Bármikor beválthatják tokenre, majd ennek átadásával egy újat szerezhetnek be a következő vásárláskor. A szervezők szerint ezzel minimálisra csökken a hulladéktermelés a rendezvényen. Újítás még, hogy idén először lehet majd karszalaggal fizetni a VOLT-on.


fotó: Griechisch Tamás

Idén a fesztiválon olyan sztárok lépnek színpadra, mint a Depeche Mode, az Iron Maiden, az Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts, vagy Steve Aoki. Lobenwein Norbert alapító-főszervező szerint ezzel a zenei kínálattal a legszerethetőbb hazai fesztiválként nyilvántartott VOLT egyben a legeklektikusabb esemény címére is joggal pályázhat. Hozzátette: pár éve még nem gondolták, hogy a Depeche Mode első, hazai fesztiválkoncertjére éppen a VOLT-ra érkezik majd. 

Fülöp Zoltán, a VOLT másik főszervezője szerint a zenei változatosság hozzájárul ahhoz, hogy rekordszintű bérleteladás mellett több tízezerrel nőtt az eladott napijegyek száma. Fülöp Zoltán azt is elmondta, hogy a csütörtöki nap már teltházas, és a rendezvény idejére szállást is csak szerencsével találhat aki Sopronban és a környékén keresgél.

Bár a VOLT az adatok szerint a magyarok kedvence, egyre nagyobb az érdeklődés külföldről is. A Visegrádi Csoport Magyar elnöksége alkalmából fellép a VOLT nyitónapján egy cseh, egy szlovák és egy lengyel zenekar is Sopronban.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek