Kegyetlen módon akartak megszabadulni a kismacskáktól - Videó

Nejlonzacskóba rakott, és egy fa tetejére dobott valaki egy alomnyi újszülött macskát Sopron környékén. Az arra sétálók azonban felfigyeltek a nyávogásra, és az állatok segítségére siettek. Szerencsére az ijedtségen kívül nagyobb bajuk nem esett a cicáknak.

Megdöbbentő dologra lettek figyelmesek kedd délután a Magyar Madártani Egyesület tagjai sétájuk során. Egy tó mellett furcsa, nyivákoló hangok szűrődtek egy fa koronájából. – Meg is találtuk a hang forrását, egy 4 méter magasan a fűzfa ágára fennakadt zöld nejlonzacskót, ami mozgott. Amikor leszedtük, és kibontottuk, akkor derült ki, hogy öt darab, néhány napos kölyökmacska van benne – mesélte a hihetetlen történetet Pellinger Attila, a Magyar Madártani Egyesület soproni csoportjának elnöke – Természetesen, ahogy ezt minden jóérzésű ember tenné, mi is segítettünk a bajbajutott állatokon.

Szerencsére az összes kiscica túlélte a megpróbáltatásokat. Biztonságba helyezték őket, és kapcsolatba léptek egy állatvédő szervezettel, akik szerdán átvették az állatokat. 

Pellinger Attila, Magyar Madártani Egyesület soproni csoportjának elnöke
Pellinger Attila, Magyar Madártani Egyesület soproni csoportjának elnöke

A gazdátlan macskák rendkívül sok vadon élő állatot, elsősorban madarat pusztítanak el. Az ellenőrizetlen szaporulat miatt ezeknek egy része elvadul, egészen távol a lakott területektől is találkozhatunk velük. Megoldást jelent a házikedvencek ivartalanítása, hiszen ezzel a nem kívánatos szaporulatot is csökkenteni lehetne, és talán az ilyen esetekre sem kerülne sor, hogy állatkínzás keretében próbálnak megszabadulni a „felesleges” kölyköktől. 

Minden nagyobb településen működnek állatvédő szervezetek, akiket egy internetes kereséssel könnyedén megtalálhatunk. Ha hasonló helyzetbe kerülünk, és elárvult, bajbajutott állatokat találunk, ne menjünk el mellettük, hanem vegyük fel egy ilyen csoporttal a kapcsolatot. 

A videó Pellinger Attila felvétele. 

Legnépszerűbb cikkek