| 2016. április. 2. | 1 perc olvasás

„Kék séta” az Autizmus Világnapján

Sopron kiállítással, sétával és szabadtéri műsorral csatlakozott az Autizmus Világnapja alkalmából szervezett „Ragyogjon kékben” rendezvénysorozathoz.

A program az autista gyermekek rajzaiból nyíló kiállítással kezdődött, majd a szervezők „Kék sétára” invitálták az autizmussal élőket, családjaikat és a velük szolidaritást vállalókat. A figyelemfelkeltő sétához, ami a Kozmutza Flóra EGYMI, Általános Iskola és Speciális Szakiskola épülete elől indult és a Fő téren végződött, nagyon sokan csatlakoztak.

A szép számban megjelent érdeklődőket a rendezvény fővédnöke Dr. Simon István alpolgármester köszöntötte, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek, a programban közreműködő gyerekeknek és segítőiknek egyaránt.

A kilátogatók egy nagyszerű és egyben megható verses-zenés műsor részesei lehettek a Kozmutza Flóra iskola diákjainak előadásában. Majd az esemény végét a rendezvény színében tündöklő kék lufik felengedése jelezte.

Az Autizmus Világnapja alkalmából nemcsak a szolidaritást vállaló emberek, de a híres épületek is kékbe öltöztek szerte a világon, köztük a soproni Tűztorony is.

Kék színbe öltözött a Tűztorony
Kék színbe öltözött a Tűztorony
Fotó: Mészáros Nikolett

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek