| 2023. március. 31. | 1 perc olvasás

Kék séta az autistákért

Idén is kék sétára várta az Autitok Egyesület a soproniakat. A résztvevők pénteken délután a Liszt-központ elől indultak el azzal a céllal, hogy kifejezzék szimpátiájukat az autizmussal élők és családtagjaik iránt.

Az Autitok Egyesület legfőbb célja, hogy minél többen megértsék az autizmus lényegét, és támogassák azokat a családokat, akik autista gyermekeket nevelnek. Idén is - pénteken -  kék sétával várta az egyesület a betegségben érintett családokat és a velük szolidaritást vállaló érdeklődőket.

fotó: Griechisch Tamás
 Az a célunk, hogy fogékonyabbá tegyük az embereket az autizmus iránt. Sopron környékén is nagyon sok érintett él, akiknek az életét megkönnyítheti az, ha az emberek tudják, értik és elfogadják azt, hogy ha ők kicsit másként élik az életüket.

– mondta el Kállai Anikó, az Autitok Egyesület elnöke.

fotó: Griechisch Tamás

A szép számban megjelent érdeklődőket Sopron és térsége országgyűlési képviselője is köszöntötte. Barcza Attila elismerését fejezte ki az Autitok Egyesület aktivistáinak. Mint mondta, ők komoly küldetést hajtanak végre, hogy a társadalom még inkább megértse, elfogadja és segítse az autizmussal élőket. 

fotó: Griechisch Tamás

A megnyitót követően kék zászlókkal és lufikkal a kezükben indultak a Liszt-központból a Várkerületen keresztül a séta résztvevői.

fotó: Griechisch Tamás

A következő napokban a világnaphoz kapcsolódóan több programmal is készül az Autitok Egyesület. Április 1-jén, szombaton 8:45-kor a Soproni Vándorok Túraegylettel közösen az elfogadás jegyében túrát szerveznek a Lőverekben. Április 2-án, az autizmus világnapján 15 és 19 óra között a Soproni Szakképzési Centrum Vas- És Villamosipari Szakképző Iskolában zenés produkciókkal és kézműves foglalkozásokkal egybekötött családi délutánra várják az érdeklődőket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek