Kékfrankos hangjai - Borászati és gasztronómiai élménynap a Soproni borvidék népszerűsítéséért

Borászati élménynapot rendeztek Sopronban. Az egyedülálló eseményen többek között külföldi újságírók is megismerkedhettek a térség boraival és gasztronómiai kínálatával. A programra 300 vendég érkezett 8 országból.

Több mint 30 kiállító, köztük 20 borászat mutatta be termékeit a keddi élménynapon. A rendezvény fő célja volt, hogy a térség borászati és gasztronómiai értékeit exkluzív köntösben mutassa be, és erősítse a Soproni borvidék jelenlétét a piacon, illetve elősegítse az együttműködések kialakítását. A programra 300 vendég érkezett 8 országból.

- A résztvevők borkereskedők, szállodatulajdonosok, sommelierek. Nagyon fontos számunkra a média képviselőinek támogatása is, közel százan, a hazai és nemzetközi média területéről érkeznek – mondta el Pakainé Dr. Kováts Judit főszervező.

fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény is bemutatta, hogy a borászok együttműködésben gondolkodnak a népszerűsítés érdekében. – Nagyon fontos egy ilyen rendezvénynél, hogy a helyi borászközösség egy közös célért egységesen tudjon fellépni. Önerőből még nem tudjuk megvalósítani, így kormányzati forrást vettünk igénybe a rendezvény megvalósításáért – emelte ki dr. Schneider István Gábor, a Soproni Borvidék Hegyközség alelnöke.
 

Fotó: Griechisch Tamás

A borászok örömmel fogadták a különleges rendezvényt, melyre korábban még nem volt példa a városban.
- Ilyen még nem volt Sopronban, az az igazság. Ilyen nagy méretű, beltéri őszi rendezvény, ahol nem csak a soproni bortermelők, borászok, hanem a hozzá kapcsolódó gasztronómia is megjelent, nem volt eddig. Hiánypótló esemény, nagyon örülünk neki – mondta el Taschner Kurt István, a Taschner Bor- és Pezsgőház borásza.

A megnyitón dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte közös érdek, hogy erősítsük a soproni bor megítélését.  – Nekünk itt meggyőződésünk Sopronban, hogy a soproni bor nem azon a polcon van, ahol kellene hogy legyen, viszont azt is tudjuk, hogy ezért csak közösen, vállvetve lehet tenni. A magunk részéről mindent el szeretnénk követni azért, hogy a soproni borászok is ezt a feladatot együtt ugorják meg, hiszen mindannyiuk közös érdeke az, hogy a soproni bor jobb megítélést kapjon – részletezte dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

Fotó: Griechisch Tamás

Az élménynapon egész nap borkóstolókat tartottak a legjobb soproni borokból, kulináris helyi specialitásokból, valamint városnéző sétákat, borismereti vetélkedőt, kerekasztal beszélgetést is rendeztek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek