| 2022. január. 5. | 1 perc olvasás

Kellemes és hasznos - úszásoktatás a Lőver Uszodában

2022-ben is folytatódik az úszásoktatás a Lőver Uszodában az általános iskolások és az óvodások részére. Az új, impozáns épületben több mint 1000 gyermek járhat több hétig ingyenesen úszásoktatásra a soproni önkormányzat jóvoltából.

A Deák téri iskola 3.C osztálya hétfőn kezdte meg a 3 hetes intenzív úszástanfolyamot, de már most nagyon ügyesek a gyerekek. Az idei tanévben mintegy 1000 diák vehet részt a Lőver Uszodában ingyenes úszásoktatáson a soproni önkormányzat jóvoltából. 
- A szeptemberi tanévkezdéssel elindult az úszásoktatás is. Reggel 7 órától délután 2-ig folyamatosan jönnek hozzánk óvodások és iskolások úszni tanulni. Ez azt jelenti, hogy napi szinten 100-160 gyermek látogatja intézményünket – mondta el  Fekete Richárd, a Soproni Vízmű fürdőüzemmérnökség-vezetője. 

Vannak olyan diákok, akik még csak a vízzel ismerkednek, de sokaknak már csak csiszolni kell a tudását.  A gyerekek nagyon élvezik és hasznosnak tartják az úszástanulást, a legtöbbjük már a nyári strandszezonra készül. – Szeretek úszni járni, mert sokat tanulok, és ha olyan helyre megyünk nyaralni, ahol van strand, akkor tudni fogok már úszni – emelte ki Kecskés Dávid, az egyik tanuló.

Kókai Zsolt már 20 éve tanít gyerekeket, és nagyon hasznosnak tartja az intenzív, csoportos órákat, mert a gyerekek így vizes közegben is megtapasztalják a mozgás örömét. – Rendkívül hasznos dolognak tartom ezt az oktatást, hiszen a gyermekek elsajátíthatnak egy más közegben egy új mozgásformát, valamint nyáron a szülő esetleg bátrabban engedi el egyedül csúszdázni a gyermekét – mondta el a Széchy Tamás Sportiskola szakosztályvezetője. 
Úgy, hogy a gyerekek mindennap medencében vannak, három hét alatt óriási fejlődést lehet elérni az úszás terén. Ebben a tanévben biztosan folytatódik tovább az intenzív úszásoktatás, de az önkormányzat és a Lőver Uszoda további együttműködés keretében tervez más programokat is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek