| 2019. június. 29. | 1 perc olvasás

Kemence Party Új-Hermesen

Nemes szándék hívta életre az 1. Kemence Party-t Új-Hermesen. A 160 fős település középpontjában található egy kemence, amely ugyan évtizedek óta nem üzemel, ám a hermesiek elhatározták: szeretnék ismét itt megsütni a kenyerüket. A szombati főzőverseny erre szerette volna ráirányítani a figyelmet.

A bográcsokban finomabbnál finomabb pörköltek rotyogtak, a Hermesi Hegylakók illatos erdei gombás dámszarvas pörköltet készítettek tökmagos burgonyafánkkal. Vass Péter, az egyik csapattag kiemelte: a négy környező településen több kemence is működött egykoron, de most már csak azt lehetne helyre hozni, amit szeretnének megmenteni. A település lakói szeretnék az otthonukban megdagasztani a tésztát, majd a kenyerüket megsütni a felújított kemencében. A jóhangulatú rendezvényen friss, ropogós kenyér is sült, amely remekül kiegészítette a finom pörkölteket.

Az elkészült ételeket Táp Lászlóné önkormányzati képviselő, a településrészi önkormányzat elnöke is örömmel kóstolta. Szívügyének tartja a hermesi kemence megmentését, amely közösségformáló erővel is bírna, hiszen remek helyszínt biztosítana a lakóknak a találkozásra.

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is kilátogatott a Kemence Party-ra. – Nagy örömömre szolgál, hogy a település apraja-nagyja eljött erre a remek rendezvényre – emelte ki köszöntőjében. Rámutatott: Sopron és környéke az utóbbi időben nagyon sok tartalmas programot kínál, amelyek között nagyon fontosak az olyan lokális, közösséget összetartó rendezvények, mint az 1. Kemence Party.

A főzőversenyt a Hermesi Hegylakók nyerték meg, ám a többi hat csapat sem távozott üres kézzel a hagyományteremtő programról.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek