Kemény felkészülést követően EB-aranyat harcolt ki Serfőző Hanga Niobé

Szófiában rendezték a 2022-es Shinkyokushin Karate Európa-bajnokságot, ahol két kapuvári castrumos fiatal is tatamira lépett a nemzeti válogatottat erősítve. Serfőző Hanga Niobé aranyéremmel térhetett haza.

A kétnapos Európa-bajnokság pénteki napján az U16-os korosztály mérettette meg magát. A kontinensviadalon a kapuvári Serfőző Hanga Niobé a -60 kg-os női kategóriában 4 győztes küzdelmet követően érdemelte ki az Európa-bajnoki címet.

forrás: Castrum SC

16-os tábláról indulva Hanga előbb lengyel, majd litván ellenfelét fosztotta meg a dobogó reményétől egy-egy fejrúgással. A negyeddöntőben a román Bogdan Carinat búcsúztatta a 16 esztendős kapuvári karatéka, majd pedig egy litván - magyar végső összecsapást izgulhattak végig a nézők. A kemény pergős küzdelem 2. hosszabbításának utolsó pillanatában Hanga ismét egy pontos fejrúgással vetett véget a küzdelemnek, és tette egyértelművé a bírói döntést. Serfőző Hanga Niobé aranyérmével hozzájárult a magyar csapat remek teljesítményéhez. /7 arany-, 5 ezüst- és 10 bronzéremmel az éremtábla előkelő 4. helyén végzett a magyar válogatott Litvánia, Ukrajna és Lengyelország mögött, megelőzve a többi 18 országot./

Szombati napon Hoffer Andrást a junior férfi nehézsúlyban 2 küzdelmet követően a litván Thomas Konovalovas akadályozta meg abban, hogy dobogóra léphessen.

forrás: Castrum SC
"- Remek hétvégén vagyunk túl, egy jól szervezett Európa-bajnokságról térhettünk haza, ahol 7-szer csendült fel a magyar himnusz. Mi mégis akkor voltunk a legboldogabbak, mikor Hanga emelte a magasba a serleget. Nekünk edzőknek az a feladatunk, hogy mikor a sportolónk azt hiszi, hogy már elérte teljesítő határának a végpontját, kihozzuk belőle a maxot, hogy eljussanak a csúcsra és soha ne adják fel! Biztos van sok lehetőség az örömre, de az, hogy kőkemény csaták után valaki egy Európa-bajnoki éremmel a nyakában a Himnuszt hallgathassa a dobogó tetején úgy, hogy az arénában mindenki neki tapsol - szerintem ez feledhetetlen! Remélem sok Castrumos fiatalnak fogok még ebben segíteni! Büszke vagyok mindkét versenyzőm teljesítményére, és remélem, tovább kísérhetem őket céljaik felé!"

- foglalta össze a hétvégén történteket Sensei Pantelics Péter, a Castrum edzője.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek