| 2017. április. 4. | 1 perc olvasás

Kemptenből érkeztek cserediákok városunkba

Sopronba látogattak testvérvárosunkból a Hildegardis Gimnázium diákjai. A soproni Széchenyi Gimnázium testvériskolájából összesen 17 diák és két kísérő érkezett városunkba akik hetet töltenek Sopronban.

A kapcsolat egészen 1989-ig nyúlik vissza, hiszen a két iskola között ekkor jött létre partnerségi megállapodás, amely nagyszerű lehetőséget nyújt a programban résztvevő diákok és tanárok számára.

A kölcsönös látogatások során - a soproni cserediákok ősszel tettek látogatást Kemptenben - érkező vendégdiákok soproni családoknál laknak, így közvetlenül gyakorolhatják a nyelvtanulást és ismerhetik meg egymás kultúráját. Ezek a találkozások remek lehetőséggel szolgálnak a baráti kapcsolatok kialakítására és ápolására egyaránt.

A hagyományoknak megfelelően a diákokból álló csoport ellátogatott a soproni Városházára is, ahol Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte a vendégeket. Hangsúlyozta, hogy a testvérvárosok közül a kempteni az egyik legélőbb kapcsolata a városnak és nem csak hivatali, hanem oktatási és kulturális területen is. A polgármester ismertette a fiatalokkal Sopron történelmi múltjának legjelentősebb eseményeit, de kitért a napjainkban megvalósuló látványos változásokra is. Kellemes és hasznos időtöltést kívánt a diákoknak hozzátéve, hogy reméli élményekkel gazdagodva térnek majd haza és jó szívvel gondolnak majd mindig Magyarország leghűségesebb városára.   

A kempteni diákok kísérői Veronika Bube és Michael Schmid köszönetüket fejezték ki Dr. Fodor Tamás polgármesternek a személyes fogadtatásért és elismerően szóltak a város vendégszeretetéről. Kiemelték, hogy a csereprogram keretében a tapasztalatok szerint mindig szoros barátságok szövődnek, melyek nemcsak a tanárok és diákok, hanem családok között is több esetben tartósan fennmaradnak. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt
Címkék: Kempten

Legnépszerűbb cikkek