| 2021. augusztus. 25. | 1 perc olvasás

Kényszerű csere az SKC irányító posztján

Még Sopronba érkezése előtt bontotta fel közös megegyezéssel az SKC az amerikai irányító Myles Mack szerződését. Szerencsére a helyettesét hamar megtalálták a szintén amerikai Chauncey Collins személyében.

A szerződésbontásra azért került sor, mert Mack útlevele szeptemberben lejár, márpedig a tengerentúlról hosszabb időre a schengeni övezetbe  nem lehet úgy beutazni, hogy a beutazást követő 3 hónapon belül lejár az útlevél.  Ezt a klub jelezte az irányítónak és kérte, hogy újíttassa meg minél előbb úti okmányát, hiszen 15-én edzésbe kellene állnia. Tekintettel arra, hogy nem egészen 1 hónap múlva kezdődik a bajnokság, a kiszemelt irányító pedig a mai napig nem jelentkezett a megújított útlevéllel – bár nagyon számítottak rá – a klub jelezte a Macket képviselő ügynökség felé: nem tudnak tovább várni. Kezdeményezték a szerződés közös megegyezéssel történő felbontását, az ügynökség pedig amellett, hogy elnézést kért az SKC-től a felmerülő nehézségek miatt, abszolút megértő volt, így közös megegyezéssel felbontották Mack szerződését.

Szerencsére már sikerült megtalálni azt a játékost, aki pótolhatja, azaz első számú irányító lehet. Az illető a 26 éves, 185 centi magas Chauncey Collins.
Collins játszott már a szlovén és a lengyel, valamint 2 szezonon át a litván élvonalban. A legutóbbi évadot a francia élvonalbeli Cholet csapatában kezdte, ahol 5 meccsen, mérkőzésenként bő 15 percet játszva 6,2 pontot, valamint 0,8 lepattanót és gólpasszt átlagolt. Onnan a nem éppen dallamos nevű török Merkezfendi Belediyesi Denizli együtteséhez szerződött, ahol abszolút meghatározó játékosként meccsenként közel 28 percet játszva 17,4 pontot, 3,1 lepattanót és 5,8 gólpasszt átlagolt.

Fotó: www.latestbasketballnews.com

Legnépszerűbb cikkek