Kerékpárbiztonsági nap Sopronban

A Soproni Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakemberei családi kerékpárbiztonsági rendezvényre várták az érdeklődőket 2021. szeptember 18-án a soproni BM Klubban.

Az eseményen Szabó Noémi rendőr zászlós, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vizsgálója a kerékpározás biztonsági szabályaira, a védőfelszerelések használatának fontosságára és a KRESZ szabályok betartására hívta fel az érdeklődők figyelmét.

Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója a kerékpárlopások megelőzésének lehetőségeiről tájékoztatta a megjelenteket.

Németh Lóránt a MangoBike Sopron ügyvezető igazgatója „A kerékpárok védelme a szakember szemével” címmel tartott előadást a résztvevők számára.

Az elméleti ismereteken túl a rendezvényre látogatók ingyenesen regisztráltathatták kétkerekűiket a BikeSafe rendszerbe, továbbá kerékpárbiztonsági felszereléseket is megtekinthettek. A gyermekek egy KRESZ-pályán tesztelhették tudásukat, és kipróbálhatták a „részeg szemüveget" is. A színező versenyen a legügyesebbek ajándékot kaptak. A rendőrség szakembereitől a rendőri hivatás iránt érdeklődők felvilágosítást kaphattak arról is, milyen feltételeknek kell megfelelni és hogyan jelentkezhet, aki a rendőri pályát választja.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek