| 1 perc olvasás

Kerékpárokat kaptak a Soproni Egyetem munkatársai

Tizenöt kerékpárt kaptak a Soproni Egyetem munkatársai. Ezzel az intézmény egy újabb lépést tett a környezetbarát szemlélet erősítéséért. A cél ugyanis az, hogy minél többen válasszák autó helyett a biciklit.

A Soproni Egyetem a fenntarthatóság elveit követi, így kiemelt figyelmet fordít a környezetbarát közlekedésre. Erre is kitért köszöntőjében Katona György, a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese. Ezt a lehetőséget biztosítja ez a kerékpáros munkahely projekt is, ahol több oktató is gazdagodott kétkerekűvel. Cél, hogy minél többen ezzel a lehetőséggel éljenek - mondta el dr. Polgár András egyetemi docens.

A kerékpárokhoz bukósisak és láthatósági mellény is jár. Többen már régóta biciklivel közlekednek az egyetemre, és szívesen élnek ezzel a lehetőséggel is.

Az egyetem négy kara és központi szervezeti egységeinek dolgozói között osztják szét a tizenöt kerékpárt. A kétkerekűzést azonban az intézmény tovább népszerűsíti a Tekerj Selmecig programjával is, melyről Elekné dr. Fodor Veronika egyetemi adjunktus számolt be.

A programba a Soproni Egyetem Zöld Egyetem weboldalán lehet regisztrálni. A kilométerek méréséhez szükség van egy okos eszközre is. Lehet ez óra, de akár telefon is, hogy a rögzítse a megtett távot. A kampusz területén belül létrehoznak két kerékpáros szervízoszlopot is.


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek