| 2019. szeptember. 22. | 3 perc olvasás

Kerékpáros felvonulás az autómentes napon

Több százan pattantak kerékpárra az idén ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Sopron rendezvény keretében. Az európai autómentes napon, vagyis szeptember 22-én, vasárnap életre hívott programon a kicsik számára tehetségkutató is kínálkozott - a legnagyobb attrakció azonban a kerékpáros felvonulás volt, amely városszerte hirdette, hogy milyen nagy számú és jó hangulatú kerékpáros közösség van Sopronban. A rendezvény végén értékes ajándékokat osztottak ki.

A rendezvény gyermekek versenyeivel kezdődött - a dobogóra büszkén álltak fel az apróságok, akik között ötévesek is szép számmal voltak. Az eredményesen szereplő gyermekek okleveleket, érmeket és ajándékokat vehettek át dr. Farkas Ciprián városi tanácsnoktól, Tóth Évától, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnökétől és Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelőtől.


fotó: Griechisch Tamás

Az eredményhirdetés közben folyamatosan gyülekeztek a nevezők az V. Tekerj Sopron legnagyobb attrakciójára, a kerékpáros felvonulásra. Volt közülük, aki azért jött el, mert a gyermeke a kerékpársportot választotta, míg mások rendszeres túraeszközként tekintenek a kétkerekűre. - A családommal jöttem el a rendezvényre, ugyanis Martin fiam gyakorolja a kerékpáros sportot, ezért úgy gondolta, hogy szeretné megmérettetni magát a tehetségkutatón - osztotta meg velünk Horváth László. - A családomban szinte mindenki kerékpározik, én gyermekkoromtól fogva szeretek. A segítségével könnyű túrázni és jobban lehet látni a tájat is - emelte ki. - Hétvégente szoktunk kerékpározni a fiammal, sokszor letekerünk Kőhidára, Mörbischig elmegyünk, ott körülnézünk, aztán vissza - mondta Kocsis Zoltán. - Ez egy körülbelül húsz kilométeres túra, de nagyon élvezzük. Azért szoktunk kerékpárra pattanni, mert nem szeretnénk mindig a TV előtt ülni, ugyanis a friss levegőn mozogni, közben világot látni egyszerre szórakoztató és egészséges is - világított rá.


fotó: Griechisch Tamás

- Azért jött létre az európai autómentes nap, mert világviszonylatban minden városnak nagyon fontos, hogy olyan alternatív közlekedési eszközt ajánljon a lakosainak, amivel tudja orvosolni a mindennapok közlekedési nehézségeit - emelte ki Csiszár Szabolcs sportfelügyelő. - Elsődleges szerepe a gyaloglás, a kerékpározás illetve a közösségi közlekedés felé való eltolódás. Ezt az üzenetet próbáljuk átadni az embereknek itt Sopronban is - hangsúlyozta.


fotó: Griechisch Tamás

A kerékpáros felvonulás keretében több százan pattantak kétkerekűre - a szervezők szerint ez is mutatja, hogy Sopronban mennyire népszerű a rugalmas, egészséges és környezetkímélő közlekedési forma. - Ez a nap arról szól, hogy meg tudunk lenni autó nélkül, a városon belül mindenképpen - emelte ki dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. - Örömmel tölt el, hogy szinte tömegek gyülekeznek, apróságok és szüleik egyaránt, hogy részt vehessenek ezen a kiváló hangulatú rendezvényen. Ez a nagyszabású program kiváló alkalom arra is, hogy újra megmutassuk a Jereván lakótelepet, amely a város többi részéhez hasonlóan rengeteget fejlődött az utóbbi években - fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

A kerékpáros felvonulás a város számos pontjára, így a Várkerületre is elkalauzolta a résztvevőket, de a rendezvénynek a Jereván lakótelep szívében lévő zöldterület, a Kodály tér adott otthont. - A lakótelep programjainak sorában a sportos rendezvények is helyet kapnak - mondta el portálunknak Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke. - Az V. Tekerj Sopron kétségkívül a legnagyobb szabású program ezek között. Annál nagyobb öröm nincs, amikor egy városi rendezvénynek adhatunk otthont. Településrészünk gondozott tereivel, kiváló infrastruktúrájával ideális helyszíne minden nagyszabású közössségi rendezvénynek - emelte ki.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek