Kerékpárost ütött el a soproni férfi

Mindössze egyetlen nap alatt hét ittas sofőrrel szemben kellett fellépnie Győr-Moson-Sopron megye rendőreinek. Közülük hárman balesetet is okoztak, amelyekben két ember megsérült.

Sopronban, 8 óra 45 perckor egy ismeretlen személy az általa vezetett Seat Cordoba típusú gépjárművel közlekedett a Széchenyi téren, a Várkerület irányából az Ógabona tér felé. 
Haladása során a Széchenyi tér és a Színház utca kereszteződése előtt található jelzőlámpa tilos jelzésére nem állt meg, így nekiütközött a kijelölt gyalogos átkelőhelyen a kerékpárját tolva áthaladó gyalogos biciklijének. A balesetet követően az ismeretlen személy 30 méterre megállt az autójával, majd gyalogosan távozott.
A helyszíni adatgyűjtés során a rendőrök beazonosították a sofőrt, egy 38 éves soproni férfit, akit elfogtak, vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, így őt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították. 

A 85-ös számú főúton, Kapuvár irányából Csorna felé közlekedett BMW típusú gépkocsival egy férfi a fenti napon 17 óra körül. Haladása során a veszkényi leágazónál balra akart kanyarodni, azonban a manővere közben összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő motorossal. A motoros megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Az okozó járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre az illetékes rendőrkapitányságra előállították.

A 83-as számú főút melletti kerékpárúton, Koroncó felől Győr irányába közlekedett egy elektromos meghajtású segédmotoros kerékpárral egy férfi 2020. május 9-én 18 óra 50 perckor.
Haladása során a főút 68. kilométerszelvényében az előtte, vele egy irányban haladó gyalogosnak nekiütközött, ezért mindketten elestek.
A gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a rendőrkapitányságra előállították.

A fenti eseteken túl a rendőrök 2020. május 9-én a Győri Rendőrkapitányság illetékességi területén további két járművezetővel, míg 2020. május 10-én a hajnali órákban a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén szintén két sofőrrel szemben intézkedtek. Mind a négy járművezetőnél pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért őket az illetékes rendőrkapitányságokra – további mintavételre – előállították.

Legnépszerűbb cikkek