| 2023. szeptember. 22. | 1 perc olvasás

Kerékpárral az oviban az autómentes napon

Különleges nap volt pénteken a jereváni Trefort Téri Óvodában. Az intézmény is csatlakozott az autómentes nap elnevezésű kezdeményezéshez, így ezen a napon az ovisok szinte egytől egyig biciklire, rollerre és kismotorra pattantak, hogy megmutassák – a közlekedésnek rengeteg változata létezik.

Horváth Márta óvodavezető elmondta: az autómentes közlekedés azon kívül, hogy környezetkímélő, a gyerekek mozgásfejlesztését is segíti, ami az óvoda kiemelt célja.

Tóth Éva önkormányzati képviselő a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnökeként kapott meghívást a rendezvényre. Elmondta: "a hétvégi Tekerj Sopron! népszerű bringásrendezvény után öröm, hogy a Jereván lakótelepen a legkisebbek is egy vidám köztéri akció keretében hívják fel a figyelmet az autómentesség fontosságára, ezért is fogadtam el a Jereván lakótelep közösségeivel együttműködő óvodai közösség meghívását az eseményre a részönkormányzat elnökeként.

fotó: Griechisch Tamás

Az, hogy az ovisok rollerekkel, biciklikkel kerekeznek egyet óvodájuk körül, fontos, mert a legfogékonyabb korban és általuk is megérthető módon találkoznak a környezetvédelem fontosságával, és azért is fontos, mert így egy kiemelt ügy kapcsán ismételten részeseivé válnak a nagyobb közösségük életének. Érzik, hogy kell és lehet tenni a környezetünkért, egymásért."

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek