| 2019. szeptember. 29. | 1 perc olvasás

„Keretbe zárt világ” - fotókiállítás

„Keretbe zárt világ” címmel nyílt meg Kardos Tamás bemutatkozó kiállítása a Várkerület Galériában. A tárlat különlegességét az adja, hogy a Kőszegen élő és alkotó művész Sopronba hozta el alkotásait első kiállítása alkalmából.

Sokan látogattak el a Várkerület Galériába, ahol a kiállítást Horváth Endre, fotóművész nyitotta meg. Az alkotót Palcsó Júlianna, a Kőszegi Csók István Művészkör elnöke méltatta. - Nagyon aktív és termékeny fotóművészt tisztelhetünk benne, akinek kiváló érzéke van a különleges dolgok és pillanatok meglátásához – emelte ki.  

A megnyitón elhangzott: Kardos Tamás kemény fizikai munkával kezdte az élet nehézségeinek legyűrését. Az első fizetéséből fényképezőgépet vett – ekkor megpecsételődött a sorsa. Aktívan 1978-tól kezdett foglalkozni a fotózással, azóta rengeteg sorsot, örömöt és tragédiát örökített meg. Szereti a nomád utazást, ahol céltalanul kattoghat a fényképezőgépe – ennek szellemében bejárta az egész Földet.

A „Keretbe zárt világ” című kiállítás gazdag kínálatában szerepel a naplemente és a tengerpart romantikája, de az alkotások a Föld különböző égtájain szereplő társadalmak ismertetőjeleit is megjelenítik, olykor játszva a kulurális kontrasztokkal.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek