Keretet hirdetett a Sopron Basket

Összeállt a Sopron Basket kerete a 2020/2021-es kosárlabda szezonra – jelentette be a klub ügyvezetője pénteken.

Török Zoltán tájékoztatása szerint az elmúlt szezon rendkívüli erőpróba elé állította a csapatot, mert számtalan nehézség közepette, csonka szezonnal a hátuk mögött, kupa arannyal zártak. Talán nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy bizony hiányérzetem van, hiszen nem a pályán mutatott teljesítményünk okán maradtak el a további lehetséges sikerek – fogalmazott.

A klub anyagi helyzetével kapcsolatban hozzátette, hogy több negatív hatás is egyszerre érte a klubot, amely terveik újragondolására kényszerítette a vezetőséget. Még így is elképzelhető, hogy év közben további korrekcióra szorulunk, ami nagyon fájdalmasan is érintheti a szezonunk második felét – írta.

Candice Dupree, Dubei Debóra, Weninger Virág és Aleksandra Crvendakic révén négy játékos távozik Sopronból. Candice-nek – csak úgy, mint tavaly – most sem tudtunk szerződést ajánlani és ezúttal szabad helyet sem tudtunk neki biztosítani, hogy esetleg később csatlakozhasson hozzánk. Debi, Virág és Aleks szerződés hosszabbítási ajánlatot kaptak tőlünk, de mindhárman a távozás mellett döntöttek. Elvesztésük hatalmas veszteség, és most azért is kell dolgoznunk, hogy a következő szezon ne az ő hiányukról szóljon – fogalmazott az ügyvezető, majd további sikereket kívánt a távozóknak.

Török Zoltán kiemelte azt is, hogy még három hónappal korábban is teljesen más tervekkel várták a folytatást, a keret kialakítása során azonban újra kellett tervezniük mindent. Hangsúlyozta, hogy más összetételű csapat kialakítása volt a cél, de végül úgy döntöttek, hogy a keret mélységét feláldozzák és egy olyan összeállításban vágnak neki a következő szezonnak, amely rendkívüli kockázatokat rejt magában, ugyanakkor alkalmas lehet az Euroligában versenyképességük megtartására. Mindezek mellett biztosíthatja azt is, hogy a bajnokság élvonalában maradhassanak, eséllyel harcba szállva az aranyakért.

Emlékeztetett, hogy Fegyverneky Zsófia csapatkapitány, Jelena Brooks, Tina Krajisnik-Jovanovic, Határ Bernadett, Briann January, Czukor Dalma, Varga Alíz és Varga Sára szerződés hosszabbítását már korábban bejelentették. Sikerült megállapodni Varga Kamillával is a folytatásról, emellett a kerethez csatlakozik - három éves kontraktussal – a sportakadémia ifjú üdvöskéje, Pfeiffer Virág.


Sopron Basket

Török Zoltán két új érkezőt jelentett be Gabby Williams (francia útlevéllel) és Megan Walker személyében. A játékosokról úgy fogalmazott, hogy mindketten rendkívül fiatalok, az amerikai UConn egyetem hallgatói voltak. Gabby idén már bemutatkozott az Euroligában. Megan részt vett a WNBA draftján, idő előtt befejezve egyetemi tanulmányait, és Európában Sopronban debütál majd profiként. Nem titkoltan sokoldalú és taktikailag magasan képzett játékosokat szerettünk volna sorainkban tudni, akik több poszton is azonos minőségben képesek kosárlabdázni, hiszen nem kisebb a feladatuk, mint a távozott négy korábbi játékosunk pótlása – hangsúlyozta, hozzátéve hogy a rendkívül szűkös és hirtelen drasztikusan megfogyatkozott költségvetésükből így két fiatal tehetséges játékos számára létesítettek státuszt a kívánatos négy helyett.


Sopron Basket

A szakmai stáb változatlan felállásban folytatja a következő idényben, hiszen Gáspár Dávid vezetőedző, Stevan Karadzic mentor, Laczka Miklós elemző- és másodedző, valamint Szegedi Róbert erőnléti edző is a klub kötelékében maradt.

Török Zoltán kitért arra is, hogy óriási kérdés a következő szezon lebonyolíthatósága, főleg a nemzetközi mérkőzéseket és a felkészülési menetrendet illetően, de bíznak abban, hogy ősztől újra nagyközönség előtt menetelhetnek tovább.

A Sopron Basket 2020-2021-es kerete:

Fegyverneky Zsófia 1-2 poszt

Briann January (USA) 1 poszt

Varga Kamilla 1 poszt

Varga Sára 1 poszt

Pfeiffer Virág 2 poszt

Gabby Williams (FRA) 2-3-4-1 poszt

Czukor Dalma 3 poszt

Megan Walker (USA) 3-4 poszt

Varga Alíz 4 poszt

Jelena Brooks (hazai nevelés) 4-5-3 poszt

Határ Bernadett 5 poszt

Tina Krajisnik-Jovanovic (SRB) 5 poszt

 

Vezetőedző: Gáspár Dávid

Edző: Laczka Miklós

Erőnléti edző: Szegedi Róbert

Mentor: Stevan Karadzic

Fotó: illusztráció; Forrás: Sopron Basket

Címkék: sport

Legnépszerűbb cikkek