| 2021. február. 5. | 1 perc olvasás

Készíts madáretetőt!

Készíts madáretetőt címmel szervez versenyt a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola. Az online kezdeményezés legfőbb célja, hogy a résztvevők háztartási hulladékok újrahasznosításával készítsenek etetőket. A legjobb alkotások jutalomban részesülnek.

Az online megmérettetés legfőbb célja, hogy a versenyzők környezettudatosan készítsék el a madáretetőket. Minden háztartásban fellelhető hulladék, akár a konzervdoboz, és a PET palack is kiváló alkatrészei lehetnek az etetőknek. A Soproni Parkerdőben az elmúlt években több madarakkal kapcsolatos programot is szervezett az Erdei Iskola.

-A járványhelyzet miatt idén egy online felhívást tettünk közzé mellyel a nálunk vendégeskedő madaraknak kedveskedhetnek az érdeklődők. A gyermekektől a nagyobbakig mindenkinek a jelentkezésére számítunk. A legfontosabb szempont hogy a madáretető megfelelően működjön, ne ázzon be - tudtuk meg Dr. Takács Viktortól a TAEG Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola vezetőjétől.

Dr. Takács Viktor
Dr. Takács Viktor

Az elkészült etetőkről készített fényképeket vagy videókat az [email protected] email címre tölthetik fel a résztvevők március 1-ig. A legkreatívabb alkotások jutalomban részesülnek.

2019-ben nívós elismerésben részesült a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola. Az Országos Erdészeti Egyesület minősítését azok az intézmények kapják meg, amelyek infrastrukturális hátterükkel, programjaikkal színvonalasan és változatosan mutatják be a gyermekeknek a hazai természet kincseit. A minősítés hatálya 2022-ig terjed.

Legnépszerűbb cikkek