Készül az utánpótlás vitorlázók kikötője a Fertő-parton

A következő években a Fertő tó partján lévő Fertő Tavi Vízitelep környezete teljesen megújul. A fejlesztés részeként új közösségi terek, kikötők, horgászhelyek épülnek, látványosan megújul a strand, valamint a terület egy Ökocentrummal és új sportolási lehetőségekkel gazdagodik. A napokban a kikötő falának építési munkálatai is megkezdődtek.

A vitorlások számára új, korszerű kikötők állnak majd rendelkezésre. A vitorlás sport további népszerűsítése és az utánpótlás bázis kiszélesítése érdekében egy olyan vízi sport központ is létrejön, amely magába foglal egy utánpótlás nevelő centrumot, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező vitorlás sport még több helyi gyerek számára lehessen elérhető. A beruházás részeként létrejövő közösségi sportközpont az aktív kikapcsolódást kedvelőknek kínál majd lehetőséget.

Készül az utánpótlás vitorlázók kikötője a Fertő-parton. Jelenleg a szádfalazási eljárás zajlik, melyre azért van szükség, hogy a magasabban fekvő partot megtartsa, és a partot, valamint a vizet fizikailag elválassza. A folyamat lépéseiről a műszaki projektvezető számol be a Fertő Part - Az élmények otthona oldalon.

A projekt hivatalos Facebook oldalán a beruházó cég folyamatosan közli a fejlesztéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, naprakész információkat illetve az érdeklődők válaszokat kaphatnak a felmerülő kérdésekre is.

Borítókép; Fertő Part - Az élmények otthona

Legnépszerűbb cikkek