| 2021. február. 23. | 1 perc olvasás

Készüljön fel a bringaszezonra!

A biztonságos kerékpározás érdekében az első tavaszi használat előtt érdemes elvégezni a biciklin a szükséges karbantartásokat. A műszaki vizsgálat során a különböző alkatrészek állapotát is ellenőrzik a szakemberek. A kerékpárok biztonságos és szakszerű tárolására is kiemelt figyelmet kell fordítani.

A jó idő beköszöntével előkerülnek a kerékpárok. A biciklik számára a megfelelő karbantartás alapvető fontosságú. Az alkatrészek átvizsgálását minden elindulás előtt érdemes megejteni, ám egy téli pihenő után ezt különös figyelemmel kell megtenni.  A téli hónapokat követően a gumik állapotát is ellenőrizni kell. A puha gumi balesetveszélyes, mert könnyebben kap defektet és a bicikli nehezebben irányítható. A kerékpárok biztonságos és szakszerű tárolására is kiemelt figyelmet kell fordítani.

A kerékpárt célszerű száraz, csapadéktól védett helyen tárolni. A tavasz közeledtével mindenképpen érdemes a kerékpárunkat szakemberrel ellenőriztetni. A hidegebb hónapokban a fékek és a gumik is elhasználódnak. Az élettartam növelése érdekében célszerű szilikonnal, vagy ricinusolajjal bekenni a gumikat. A guminyomás rendszeres ellenőrzésével sok problémát elkerülhetünk – mondta Németh Frigyes , a Fricikli Kerékpárbolt tulajdonosa. 


Fotó: pixabay

A nyereg és a kormány helyes beállításával elkerülhetjük, hogy a kerékpározás esetleg gerinc-, hát- és térdfájdalmat okozzon. A kormány olyan magasságban legyen, hogy egyenes derékkal, kényelmesen tudjuk fogni. Ez általában a nyereg magasságával egyezik meg. A rendszeres karbantartás mellett a kötelező tartozékok beszerzésével is csökkenthetjük a balesetek kialakulásának kockázatát. 

Borítókép; SopronMédia archív 

Legnépszerűbb cikkek